Ronnie Wood je bil navdušen nad prvo čisto svojo nagrado. Foto: EPA
Ronnie Wood je bil navdušen nad prvo čisto svojo nagrado. Foto: EPA
Joe Perry
Kitarist in vokalist Aerosmithov Joe Perry je prejel nagrado za 'klasični album' Rocks iz leta 1976. Foto: EPA

Za 62-letnega glasbenika je to prva nagrada, zaradi česar je bil izredno počaščen. "Veliko mi pomeni. Mislim, da je bil že čas, da dobim popolnoma svojo nagrado," je dejal Rolling Stones, ki je poznan tudi po igranju v skupini The Faces.

Na prireditvi, ki sta se je med drugim udeležila tudi kitarist nekdanjih Guns N' Roses Slash in kitarist Aerosmithov Joe Perry, so počastili še dva bobnarja, in sicer Johna Bonhama iz Led Zeppelinov in Gingerja Bakerja iz Creamov,z nazivom "žive legende" pa se ponaša pionir punk rocka Iggy Pop.

Naj album leta Black Ice, skupina leta Iron Maiden
Za album leta pa so bralci revije Classic Rock izglasovali Black Ice avstralskih rockerjev AC/DC, ki je bil na vrhu glasbenih lestvic v kar 29 državah. Skupina leta so postali Iron Maiden, ki že pripravljajojo material za 15 studijski album. "Za tri tedne odhajamo v Pariz, da bomo lahko delali z novim materialom. Za skupino je najpomembnejše, da ves čas dela novo glasbo, sicer nisi pomemeben," je dejal njihov kitarist Janick Gers za BBC.

Na londonski prireditvi pa so nagradili tudi najboljši DVD-film leta. Prejel ga je dokumentarec Anvil! The Story of Anvil, ki spremlja zgodbo kanadske metalskupine iz poznih 70. let prejšnjega stoletja. Pevec Steve "Lips" Kudlow je dejal, da je za to delal vse življenje. "Gre za najboljši trenitek v mojem življenju," je navdušeno dejal po prejemu nagrade.