Skupini Take That se že drugič uresničujejo sanje. Foto: EPA
Skupini Take That se že drugič uresničujejo sanje. Foto: EPA
Album Stop the Clocks skupine Oasis je zasedel tretje mesto. Foto: EPA

Fantovski zasedbi je ob vrnitvi na glasbeno prizorišče uspelo nekaj, česar niso dočakali niti na vrhuncu svoje kariere: zasedli so namreč prvo mesto britanskih lestvic najbolj prodajanih albumov in singlov. Na vrhu lestvice najbolj prodajanih singlov se je njihova skladba Patience obdržala že drugi teden, naravnost na prvo mesto pa se je ta teden povzpel še njihov album Beautiful World.

Gary Barlow je prvo mesto na obeh lestvicah opisal kot preprosto čudovito in dodal, da nikoli ni niti sanjal, da bi se to lahko zgodilo. "Če bi mi pred 14 mesci rekli, da bomo imeli v istem tednu na prvem mestu tako singel kot album, nikoli ne bi verjel," je pojasnil Barlow, ki se mu zdi vse skupaj kot "pravljica".

Koga vse so premagali?
Z novim singlom so tako fantje, ki se predstavljajo v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj se veliki vrnitvi ni želel pridružiti Robbie Williams, premagali uspešnico Akona in Eminema Smack That, ki se je uvrstila na drugo mesto, tretje mesto pa pripada zasebi Bootyluv s skladbo Boogie 2Nite (pretekli teden je bila na 19. mestu). Na četrtem mestu najdemo Nelly Furtado s skladbo All Good Things, na petem pa Justina Timberlaka s skladbo My Love.

Na lestvici najbolje prodajanih albumov so drugo mesto zasedli fantje skupine Il Divo, ki se predstavljajo s ploščo Siempre, tretje mesto pa pripada domačim rockerejm Oasis z albumom Stop the Clocks. Tem sledi irska fantovska skupina Westlife s ploščo The Love Album in album Love zasedbe Beatles.