Skupina The Cure bo svoj novi album predstavljala že na turneji po Ameriki. Foto:
Skupina The Cure bo svoj novi album predstavljala že na turneji po Ameriki. Foto:

nov album, ki naj bi luč sveta ugledal na zadnji oktobrski dan, ko marsikje po svetu praznjejo noč čarovnic.

Britanska alternativna rockskupina The Cure že nekaj časa snuje skladbe za svoj 13. studijski album. Vodja Robert Smith je dejal, da v skupini obstaja močan ustvarjalni naboj. Fantje so ustvarili precej več skladb, kot jih je potrebno za enojni album, zato so se odločili, da bodo objavili dvojni album. Po vsej verjetnosti se bo na tržišču pojavil konec oktobra oziroma na noč čarovnic.

Za ceno enega dva ali bonus
Smith se ogreva, da bi album ponudili po ceni za enojni album. Če se njihova založba s tem predlogom ne bo strinjala, bo album enojni, preostanek pesmi pa bodo objavili kot "bonus". Nove pesmi skupine, ki bo prihodnje leto praznovala 30. obletnico obstoja, pojejo o ljubezni, odnosih med ljudmi, politiki in religiji.

Všečne pesmi
Poudarjajo, da bodo občinstvu zagotovo najbolj všeč skladbe Lusting Here in Your Mind, The Hungry Ghost, The Perfect Boy, Christmas Without You in Please Come Home. Člani sedanje zasedbe Robert Smith, Porl Thompson, Simon Gallup in Jason Cooper, ki so svoj zadnji album The Cure izdali leta 2004, bodo nove pesmi v celoti predstavili že na jesenski koncertni turneji po Ameriki.