Na podelitvi grammyjev sta glasbenika slavila leta 2002. Foto: Reuters
Na podelitvi grammyjev sta glasbenika slavila leta 2002. Foto: Reuters

Plošča, ki bo izšla pod okriljem založbe Universal, je nastala v sodelovanju s producentoma Dust Brothers. Kako bodo album, ki bo postregel s 13 skladbami, sprejeli njihovi oboževalci, bo zasedba pred objavo preverila na dvotedenski turneji, na katero se bo podala 3. maja, svoje najnovejše gradivo pa bo predstavila v Newmarketu, Burlingtonu, Northamptonu, Charlottesvillu, Pittsburghu, Asbury Parku, New Yorku, Las Vegasu in San Diegu.

Z Dust Brothers od začetka do konca
Kot je pojasnil član skupine John Flansburgh, je sodelovanje z Dust Brothers mogoče spremljati v približno dveh tretjinah skladb, kljub temu pa je njihov vpliv prepoznaven tudi pri nekaterih drugih skladbah, kot je na primer I'm Impressed, ki jo predstavljata le John Flansburgh in John Linnell, ki se nista mogla povsem znebiti sledi sodelovanja s producentoma E. Z. Mikom in King Gizmom.

Z Dust Brothers sta se glasbenika poigravala že pri pripravljanju gradiva za ploščo in na podlagi tega zasnovala večino skladb, vsi štirje pa so se nato srečali v New Yorku in še enkrat obdelali gradivo, ki sta ga že pred tem napisala Flansburgh in Linnell.