Blink-182 leta 2009. Foto: AP
Blink-182 leta 2009. Foto: AP

Pevec in basist skupine Blink-182 Mark Hoppus je zasedbo leta 1992 v Powayu Kaliforniji ustanovil z bobnarjem Scottom Raynorjem ter kitaristom in pevcem Tomom DeLongom. Raynorja je že leta 1998 zamenjal Travis Barker, DeLong pa je ameriško poppankovsko skupino prvič zapustil leta 2005.

Takrat so tako vsi člani odšli po ločenih poteh, a se nekaj let pozneje ponovno odpravili na skupno turnejo. Okoli leta 2015 je DeLong še drugič odkorakal, nadomestil ga je Matt Skiba. Nekdanji član "Blinkov" je v preteklosti sicer dejal, da je skupino zapustil zato, da bi razkril vesoljce.

Hoppusa je pred kratkim oboževalec na bejzbolski tekmi upajoče vprašal, ali je kakšna možnost, da bi se DeLong zasedbi ponovno pridružil na odru, a mu glasbenik takrat še ni smel razkriti vesele novice – nekdanji član se spet vrača, poroča Billboard.

"Tom je nazaj. Zdi se mu, kot da se mi je kamen odvalil od srca. Da sem hranil to skrivnost tako dolgo, je bilo zame breme," je basist navdušeno delil med enim izmed nedavnih intervjujev in tako potrdil govorice, ki so se v javnosti pojavljale več mesecev. Trio, v katerem tako ni več Skibe, bo 14. oktobra izdal novo pesem EDGING, sledila mu bosta tudi nov album in svetovna turneja.

Ta naj bi se 11. marca prihodnje leto začela v Mehiki in se nadaljevala v Severni Ameriki, tudi Avstralija in Nova Zelandija ne bosta prikrajšani. V sklopu nje se bodo septembra in oktobra mudili tudi v Evropi – med drugim bodo obiskali tudi Bologno, Dunaj in Prago.