Glasba skupine Led Zeppelin bo od novembra dalje dostopna tudi na spletu. Foto:
Glasba skupine Led Zeppelin bo od novembra dalje dostopna tudi na spletu. Foto:
Robert Plant, Jimmy Page, Led Zeppelin
Robert Plant, Jimmy Page in John Paul Jones se bodo na odru prvič srečali po 19 letih.

Tudi legendarna skupina Led Zeppelin, ki je le v ZDA prodala več kot 100 milijonov albumov, se je odločila za objavo popolnega kataloga na svetovnem spletu, ki bo dostopen vsem oboževalcem od naslednjega meseca dalje. Kitarist Jimmy Page pravi, da bo možnost
digitalnega dostopa do njihove glasbe spodbudila in omogočila nalaganje glasbe v kakršni koli obliki bodo poslušalci želeli.

Korak skupine k posodobitvi je direktor Warner Music Group označil kot težko pričakovano in bisteveno potezo v digitalnem svetu. Med ponujeno glasbo bodo seveda tudi hiti kot je Whole Lotta Love. Poleg tega pa se skupina za sodelovanje dogovarja s podjetjem mobilne telefonije Verizon Wireless, ki bo njihovo glasbo ponudilo kot zvonjenje mobilnih telefonov.

Enkratno združenje
Led Zeppelini so razpadli v osemdesetih letih prejšnjega stoletja zaradi smrti bobnarja Johna Bonhama, letos pa se bodo ponvno združili za eno noč na koncertu v Londonu 26. novembra. Razlog ponovnega združenja je počastitev pokojnega ustanovitelja založbe Atlantic Records, Ahmeta Erteguna, s katerim so Led Zeppelin leta 1968 podpisali pogodbo.

Kitarist Page, pevec Robert Plant in basist John Paul Jones bodo skupaj nastopili prvič po 19 letih. Poleg koncerta pa skupina pripravlja izdajo dvojene zgoščenke z izborm njihovih skladb in tudi s prenovljenimi pesmimi iz albuma The Song Remains the Same.