The Killers so z drugim albumom, še svežim Sam's Town, iz lokalne atrakcije prerasli v globalne zvezdnike. Foto: EPA
The Killers so z drugim albumom, še svežim Sam's Town, iz lokalne atrakcije prerasli v globalne zvezdnike. Foto: EPA
Bratje Hanson, še preden so prišli iz pubertete, se poročili in začeli skrbeti za podmladek.

The Killers, največja glasbena atrakcija, kar jih je iz Las Vegasa prišlo v zadnjih letih, so za posebno priložnost opustili javno podobo resnih rockerjev in posneli svoj prvi božični singel. Ves zaslužek od prodaje pesmi A Great Big Sled, ki bo na prodaj v spletni glasbeni trgovini iTunes, bodo namenili fundaciji za boj proti aidsu, tuberkulozi in malariji. Video bo na spletni strani Yahoo! Music prvič mogoče videti 7. decembra.

Druščina bratov Hanson, ki je pred leti s singlom Mmm-Bop in z ujemajočimi se pričeskami najstnice spravljala v ekstazo, je že 28. novembra pri iTunes izdala pesem Great Divide, ki so jo posneli med nedavnim obiskom Afrike. Dobiček se steka na tekoči račun raziskovalenega centra za boj proti aidsu v Sowetu v Južnoafriški republiki.

Irci ostali brez koncerta
The Killers bi morali nocoj v Dublinu zadnjič nastopiti v okviru evropske turneje, a so ga v zadnjem hipu odpovedali, ker ima pevec Brandon Flowers bronhitis. Na svoji spletni strani zatrjujejo, da so "obupani", da morajo ljudi razočarati in da se jim bodo odkupili ... A očitno še ne prav kmalu, ker naslednje mesece neprestano nastopajo v ZDA, nadomestnega koncerta v Dublinu pa ne bo.