Isis so nazadnje objavili album The Absence Of Truth. Foto:
Isis so nazadnje objavili album The Absence Of Truth. Foto:
Oxbow se predstavljajo z novim albumom The Narcotic Story. Foto: www.neurotrecordings.com

Pet glasbenikov iz Los Angelesa se predstavlja že s četrtim studijskim albumom In The Absence Of Truth. Glasbeniki ustvarjajo pod okriljem Pattonovega prizadevnega zaklonišča Ipecac Recordings, kjer so leta 2006 pripravili tudi svoj prvi DVD Clearing The Eye. Lani so glasbeniki kot predskupina spremljali zasedbo Tool, ki jih je povabila na svojo ameriško turnejo.

Akustični set Love's Holiday
Poleg Isis pa sta na oder stopili še dve skupini, ki ju organizatorji imenujejo prav posebni prestopniki. Boris, japonski specialisti za eksperimentalna doom, drone, stoner potepanja, so začeli ustvarjati v začetku 90. let, ime pa so si sposodili kar pri uvodni skladbi albuma Bullhead Melvinsov. Doslej je zasedba Boris objavila že kakšnih 16 samostojnih albumov in kar nekaj plošč, pri katerih so združili moči z drugimi izvajalci, kot so na primer Sunn 0.

V Ljubljani pa se je ustavila še zasedba Oxbow, katere korenine segajo v pozna 80. leta, njihovo domovanje pa je v San Franciscu. Zasedba, na čelu katere se predstavlja Eugene Robinson, je doslej sodelovala že z glasbeniki, kot so Albini, Lydia Lunch, Jarboe in Marianne Faithfull, njihova najnovejša plošča The Narcotic Story pa se predstavlja pod okriljem založbe Aarona Turnerja iz Isis Hydra Head. Na ljubljanskem koncertu bodo Oxbow v obliki dua nastopili z akustičnim setom Love's Holiday.