V-Punk načrtujejo tudi turnejo po nekdanji Jugoslaviji. Foto:
V-Punk načrtujejo tudi turnejo po nekdanji Jugoslaviji. Foto:

Gre za izbor skladb z njihovih sedmih studijskih albumov. Trio načrtuje v jeseni odriniti na EX-YU koncertno turnejo, v okviru katere se bodo ustavili tudi pri nas.

V-Punk je ena redkih skupin, ki je v svojem glasbenem izrazu obdržala triakordni punk rock iz leta 1977. Fantje plošče izdajajo v samozaložbi, zato jih ne najdemo na uradnih glasbenih lestvicah. Kljub temu se lahko pohvalijo z uspešnimi turnejami in dobro prodajo plošč.

Bend je nastal leta 1996 v Kielu na severu Nemčije. Istega leta je že izšel maxi CD singel It's Not My Day s petimi skladbami, ki je bil prodan v nakladi 8000 izvodov. Sledili so albumi Nightmare (1997), Just A Dream (1998) in Failed Again (1999). Zadnja dva sta izšla pri njihovi lastni založbi Keller Records.

Po slavi, ki je prišla precej hitro, so v bendu nastopili problemi z alkoholom in mamili. Leta 2000 sta se dva člana poslovila, v skupini pa je od ustanovnih članov ostal le avtor glasbe in besedil Željko Topič. Fant se je odločil peti v nemškem jeziku. Skupina je objavila album Bang-bang (2001), ki je bil prodan v zavidanja vredni nakladi 12.000 izvodov. Trojec je leta 2003 objavil kompilacijski album Tora tora tora, ki je dobre prodajne rezultate zabeležil tudi v Veliki Britaniji. Po štiriletnem diskografskem premoru pa je že vse nared za izid njihovega šestega albuma z naslovom Total Kaputt.