Susan je gostovala tudi v Oprahini oddaji, z njo se je želel seznaniti tudi ameriški predsednik Barrack Obama, ponujali so se tudi snubci. Foto: Uradna spletna stran
Susan je gostovala tudi v Oprahini oddaji, z njo se je želel seznaniti tudi ameriški predsednik Barrack Obama, ponujali so se tudi snubci. Foto: Uradna spletna stran
Diversity
Plesna skupina Diveristy je zasluženo pristala na prvem mestu. Foto: mirror.co.uk
Julian Smith
Saksofonist Julian Smith je zasedel 3. mesto. Foto: Uradna spletna stran.

Včeraj zvečer je bil veliki finale britanske bitke talentov, ki je pritegnil pozornost vseh svetovnih medijev. Po mnenju mnogih edina favoritinja za končno zmago, Susan Boyle, ki je bila zagotovo medijsko najbolj izpostavljena, je na koncu pristala (le) na drugem mestu. Še pred nekaj tedni je bilo občinstvo na njeni strani, a napisi v časopisih o njenih domnevnih izpadih, med drugim naj bi želela zapustiti tekmovanje, naj bi povzročili njen poraz. Kljub drugemu mestu pa je Susan zagotovo moralna zmagovalka, kar dokazujejo tudi napisi v medijih, ki govorijo le o njenem porazu, zmagovalce plesno skupino Diversity pa so postavili na stranski tir.

V trenutku, ko je 48-letna Škotinja začela peti pesem 'I Dreamed a Dream' iz muzikala 'Les Misérables', je Velika Britanija dobila novo zvezdo. Kljub prelepemu glasu pa nihče ni mogel predvideti tolikšnega Susaninega uspeha. Od njenega nastopa v bitki talentov je vsa svetovna javnost želela izvedeti kaj o tej 48-letni Škotinji. Susan je tako gostovala tudi v Oprahini oddaji, z njo se je želel spoznati ameriški predsednik Barrack Obama, ponujali so se tudi snubci. Na poti k statusu svetovne zvezde je bila Susan deležna tudi stilske preobrazbe, kar je mnoge razočaralo, saj so menili, da je bil ravno neurejeni videz njen zaščitni znak. Eden izmed članov žirije Britain's Got talent, je dejal, da je ravno vsa medijska pozornost kriva za Susanino drugo mesto. Znano je, da so ravno nezmagovalci raznih oddaj v iskanju talentov včasih uspešnejši kot prvouvrščeni. Ne dvomimo niti najmanj, da se bo Susanina zvezdniška pot nadaljevala, kar dokazuje tudi ponudba slavnega britanskega skladatelja Andrewa Lloyda Webbra, ki si v eni izmed svojih predstav želi videti ravno Susan.

Nastop pred kraljico
A na koncu le dodajmo besedo o zmagovalcih, plesni skupini Diversity, ki ji nadarjenosti ne primanjkuje. Diversity, ki jo sestavlja deset članov različnih ras in starosti, so si z zmago pridobili ček v vrednosti 100 tisoč funtov, dobili pa so tudi to čast, da svoj plesni spektakel izvedejo pred britansko kraljico na decembrskem Royal Variety Showu. Po neuradnih podatkih je oddajo spremljalo 20 milijonov ljudi. Lani je v bitki talentov zmagal 15-letni George Sampson.

Nastop prvouvrščene skupine Diversity in moralne zmagovalke Susan Boyle si lahko ogledate v spodnjih videih.

D. S.