Zmagovalno pesem Reci, da boš moja so predstavili člani ansambla Spev. Foto:
Zmagovalno pesem Reci, da boš moja so predstavili člani ansambla Spev. Foto:
Alpski kvintet
Alpski kvintet letos praznuje 40. rojstni dan, zato so jih povabili na Bled. Foto: www.alpski-kvintet.com

V sedmi finalni oddaji so poslušalci 1. programa Radia Slovenija in Radia Maribor za zmagovalko z 2.955 glasovi izbrali najlepšo pesem avgusta.

Odločalo je telefonsko glasovanje
Na finalni prireditvi v Festivalni dvorani na Bledu je nastopilo 12 finalistov. Gre za 12 ansamblov, katerih skladbe so vsako prvo sredo v mesecu poslušalci prvega jutranjega programa Radia Slovenija med petimi predlogi izbrali za najlepšo vižo meseca. Enako je bilo tudi na finalni prireditvi. Svojega favorita in svojo vižo 2006 so s telefonskim glasovanjem izmed 12 finalnih viž izbrali poslušalci. Podelili so tudi 12 priznanj Radia Slovenija, zmagovalec je prejel dvesto tisočakov, nagrade pa so dobili tudi avtorji melodije, besedila in priredbe zmagovalne pesmi Reci, da boš moja. Na drugo mesto se je s 1.315 glasovi uvrstila januarska viža Kot dva golobčka v izvedbi Modrijanov, tretje mesto pa je zasedla viža Premalokrat sem ti povedal Ansambla Toneta Rusa.

Ducat tistih, ki so upali na zmago
Za nagrado so se letos potegovali Štajerskih sedem, Modrijani, Korenine, Novi spomini, Pogum, Vrisk, Navihanke, Storžič, Nagelj, Ansambel Toneta Rusa in Tapravi faloti in zmagovalni ansambel Spev. Na Bledu so zaigrali tudi legendarni Alpski kvintet, ki letos praznuje 40-letnico delovanja, najbolj obetaven ansambel letošnjega leta, Veseli svatje, na oder pa sta povabljena tudi igralca Nataša Tič Ralijan in Boris Kobal. Finalno oddajo je vodil in povezoval Janez Dolinar, posnela pa jo je tonska ekipa Radia Slovenija. Urednica oddaje je Irma Rauh.