Park Wine Party se pridružuje številnim vinsko-kulinaričnim dogodkom, ki jih je po Sloveniji vsako leto več. Foto: EPA
Park Wine Party se pridružuje številnim vinsko-kulinaričnim dogodkom, ki jih je po Sloveniji vsako leto več. Foto: EPA
Utrinek z lanskih fižolovih dni v Hrovači. Foto: MMC RTV SLO/Kristjan Kozina

Petek je rezerviran za Park Wine Party, ki bo potekal od 18. ure dalje na prostem pred hotelom Park. Da vreme ne bi zdržalo, bojda ni strahu. Na dogodku pijače prav gotovo ne bo manjkalo, saj je vinska ponudba s poudarkom na bližnjih Brdih izjemna - svoja vina in penine bodo predstavljali Movia, Simčič, Ščurek, Jakončič, Tilia, Mavrič, Pucer z Vrha, Klet Goriška Brda, Valter Sirk, Vipava 1894 in Sveti Martin.

Za razvajanje brbončic s kulinaričnimi dobrotami pa bodo poskrbeli priznani gostinci pod taktirko vodje Parkove kuhinje Marina Furlana.

Furlan, prejemnik številnih, tudi mednarodnih priznanj, je v Parku zbral še pet kuharskih kolegov: Adija Blažka (Hotel San Martin, Šmartno), Sima Komela (Gostilna Kobjeglava), Boštjana Jamščka (Donatela, Rogaška Slatina), Mojmirja Šiftarja (Tomi, Portorož) in Miladina Pavlovića (Magma, Nova Gorica).

Fižolova pojedina v Hrovači
Pod vaško lipo v Hrovači pri Ribnici pa bo v soboto od 12. ure dalje potekal že 13. Fižolov dan v Hrovači. Na prireditvi bodo obiskovalcem skušali dokazati, da se da iz te povrtnine pripraviti res prav vse - od fižolovih čevapčičev in fižolove pice do sladic iz fižola.

Program se začenja točno opoldne s kosilom z več kot 30 domačimi jedmi iz različnih vrst fižola (brezglutenske, vegetarijanske, presne, mesne, sladke …) in nastopom folklorne skupine, do večera pa si bodo obiskovalci lahko ogledali še izbor miss fižola, poslušali predavanje o vzgoji fižola, se preizkusili v peki fižolovega kruha na Škrabčevi domačiji in se udeležili fižolove šole ustvarjalnih delavnic. In to je šele začetek.
K. S.