maskarpone.
Sestavine za čežano: 2 srednje veliki jabolki, žlica sladkorja, cimet.
V ponev z mlekom dodamo polento, rozine, rahlo razžvrkljana jajca in maslo. Kuhamo na zmernem ognju in redno mešamo. Mešamo, dokler se celotna zmes ne zgosti. Po približno šestih minutah zmes odstavimo z ognja. V namaščen pekač za mafine počasi nadevamo zmes. Pečemo, dokler robovi ne porjavijo.
Čežano pripravimo tako, da dve srednje veliki jabolki olupimo in narežemo na koščke. Jabolka do mehkega skuhamo v vreli vodi. Jabolka spasiramo in dodamo sladkor ter cimet.
Ko so mafini s polento pečeni, še tople serviramo na krožnik s sirom maskarpone. Zraven ponudimo jabolčno čežano, ki jo obogatimo s cimetom.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje