Jeremy Allen White je za vlogo Carmieja v seriji The Bear do zdaj prejel emmyja in dva zlata globusa. Foto: IMDb
Jeremy Allen White je za vlogo Carmieja v seriji The Bear do zdaj prejel emmyja in dva zlata globusa. Foto: IMDb
Sorodna novica Vrnitev serije The Bear: travma vrhunske kulinarike se stopnjuje

Skratka, s tremi Michelinovimi zvezdicami ovenčana Noma je bila verjetno najslavnejša restavracija na svetu, ki zagotovo ne potrebuje dodatne reklame, a se je zgodilo prav to, ko je bila večkrat omenjena v seriji The Bear, ki prikazuje zakulisje sveta visoke kuhinje, pogosto lepo in navdihujoče, še pogosteje pa brutalno izčrpavajoče.

V seriji, ki je ta mesec s svojo drugo sezono podrla rekord nominacij za emmyje (skupaj kar 23), glavni lik Carmen Berzatto - Carmie (Jeremy Allen White) nekaj časa stažira tudi v Nomi, za kar so ustvarjalci serije del prizorov posneli tudi na lokaciji v Københavnu.

Za nekaj trenutkov pa lahko v tretji sezoni, ki se vrti trenutno na Huluju, uzremo tudi samega Redzepija, kako bedi nad mladim in ambicioznim kuharjem iz Chicaga.

Rene Redzepi v epizodni vlogi v tretji sezoni serije The Bear. Foto: IMDb
Rene Redzepi v epizodni vlogi v tretji sezoni serije The Bear. Foto: IMDb

Po poteh Carmieja

Sorodna novica Večerja v Nomi, 2. restavraciji sveta – od račjih možganov do srca severnega jelena

46-letni Redzepi, ki te dni sicer promovira svojo dokumentarno serijo, Omnivore, ki v osmih epizodah raziskuje zgodovino in kulturo hrane po svetu, je za portal Movieweb povedal, da fenomen serije The Bear še kako občutijo tudi v Nomi.

Sorodna novica The Bear: kri, pot in solze – kuharski svet še nikdar predstavljen tako realistično

"Serija The Bear je, kot ko sem jaz odraščal in sem gledal The Wire. In The Wire je bila najboljša serija na svetu. The Bear je The Wire našega časa," je dejal Redzepi.

"In čeprav je nekaj fikcije – ali pa veliko, je restavracijska industrija lahko zelo, zelo težka in neusmiljena. Toliko stresa. Tako da to seveda verodostojno prikažejo v seriji. In ni dvoma, da je to lahko zelo stresen poklic," priznava danski kuharski mojster makedonskega porekla.

"Serija The Bear je svetovna senzacija. To občutimo tudi v Nomi. V restavracijo zdaj prihaja vse več mladih. Ravno zadnjič se je po poti do vhodnih vrat sprehajal neki 22-letni fant, pa sem ga vprašal, ali mu lahko kako pomagam. On pa: 'Da. Ali so tukaj snemali serijo The Bear?'"

"Povedal mi je, da ga niti najmanj ne zanima restavracija kot taka, da samo želi po sledeh serije The Bear," je še povedal Redzepi.