Omaka je najboljša s špinačnimi testeninami. Foto: Dobro jutro
Omaka je najboljša s špinačnimi testeninami. Foto: Dobro jutro


Na olivnem olju hrustljavo popečemo na kocke narezan pršut in papriko. Odložimo na papirnate brisače, da popijejo odvečno maščobo. Na preostanku maščobe na hitro popečemo česen in baziliko ter dodamo melono, sol in poper. Dušimo približno 10 minut.


Več receptov na dobrojutro.rtvslo.si.

Omako deglaziramo (dodamo) z vinom in limoninim sokom. Po potrebi melone spiriramo. Dodamo odcejen pršut in papriko ter zgostimo s koruznim škrobom, ki ga vmešamo v omako. Prevremo in ustrezno dodatno začinimo. Po potrebi dodamo vodo. Na koncu z metlico vmešamo še kislo smetano. Postrežemo s kuhanimi testeninami, najbolje s špinačnimi. Okrasimo s svežimi listi bazilike.