Tortilja s pršutom in kislo smetano. Foto: Dobro jutro
Tortilja s pršutom in kislo smetano. Foto: Dobro jutro

Iz koruznih tortilj izrežemo kroge premera približno 10 cm (odvisno od želene velikosti sendviča). Kislo smetano zmešamo s poprom in peteršiljem.

Sredino pšenične tortilje premažemo s čajno žličko kisle smetane in nanjo dodamo pest naribanega sira. Čezenj dodamo 3 rezine pršuta in dva lista solate. Na nadev položimo izrezan krog koruzne tortilje. Pšenično tortiljo, ki je okrog nadeva, zapognemo po delih na koruzno tortiljo in oblikujemo sendvič.

Več receptov na:
www.dobrojutro.rtvslo.si

V ponvi segrejemo nekaj žlic olja na srednji do višji temperaturi. Na olje položimo sendvič z zapognjenim/zloženim delom navzdol. Ko se zlato zapeče in tako drži zaprto obliko, ga obrnemo okrog in zapečemo še na drugi strani.