Toothing – ko se tujci prek mobilnika dogovorijo za hitri seks kar na vlaku, avtobusu, v baru ali celo supermarketu. Foto: EPA
Toothing – ko se tujci prek mobilnika dogovorijo za hitri seks kar na vlaku, avtobusu, v baru ali celo supermarketu. Foto: EPA
Londonska podzemna železnica
Potrjeno se toothing dogaja tudi na vlakih med Cambridgem in Londonom, zanimivo pa toothing ni bil izvedljiv v Tootingu v južnem Londonu, ko se je odločil poskusiti neki nesrečnik z vzdevkom Snowdog. Foto: EPA
Japonski tootherji?
Seveda pa bluetooth ni tako tehnično zapletena zadeva, da ne bi mogla sodelovati tudi dekleta. Toothy Toothing pravi, da je del zabave prav to, da ugotoviš, ali pravzaprav flirtaš z dekletom ali fantom. Še en navdušeni toother, Steve, ki je v britanskih medijih opisal svojo izkušnjo, je prek toothinga spoznal dekle, njegov hobi ga napolnjuje z 'resničnim vznemirjenjem'. Morda je le pozabil izklopiti vibriranje na telefonu? Foto: RTV SLO/A. K.
Pred časom so se sicer pojavile trditve, da je (bil) toothing in vse povezano z njim (vključno z začetnikom Toothyjem Toothingom) le prevara, a zadeva se je menda ponekod čisto zares prijela. Obstaja pa več različnih izrazov za konjiček, namenjen spoznavanju (ali vsaj ogovarjanju) neznancev v neposredni bližini. Foto: Reuters

Zdolgočaseni britanski potniki so že pred dobrimi tremi leti našli popestritev potovanj v službo in domov. Razvila se je "nacionalna norija", imenovana toothing: spoznavanje seksualnih partnerjev prek mobilnikov z bluetoothom.

"Bližnja seksualna srečanja" na javnih mestih
"Toothing je oblika anonimnega seksa s tujci – po navadi na sredstvu javnega prevoza ali omejenem območju, kot so konference ali seminarji," je zapisano na spletni strani UK Toothing Information. Tootherji se prepoznajo z vklopom ustrezne opreme, na primer mobilnika ali dlančnika. Ko "odkrijejo" druge računalnike ali telefone v bližini, jim naključno pošljejo namig v obliki sporočila, po navadi napišejo preprosto: "Toothing?" Če je oseba na drugi strani za stvar, si sporočila izmenjujeta, dokler se ne zedinita o primerni lokaciji – po navadi gre za kaj tako "ekskluzivnega", kot so javna stranišča, obstajajo pa tudi govorice o bolj "pustolovskih" krajih, kot so zapuščeni vozički za prtljago ali shrambe.

Toothing se je začel razvijati na londonskem potniškem sistemu, ko je naključno flirtanje prek mobilnika preraslo v "bližnje srečanje" na stranišču železniške postaje. Po poročanju medijev izpred treh let, ko se je trend pojavil, je bil prvi "toother" možak, imenovan Jon, znan tudi pod njegovemu konjičku primernim psevdonimom Toothy Toothing. Jon je tedaj povedal, da je nekaj dni prek bluetootha flirtal z neko sopotnico na svoji običajni poti z vlakom. Nato se je opogumil in predlagal hiter skok na stranišče (po drugih navedbah je to predlagala ona) in toothing je bil rojen! Tako Toothy: "Srečanje ni bilo nič romantičnega, ampak popolnoma seksualne narave. Skoraj nisva spregovorila."
Več tootherjev med moškimi
Morda se sliši bizarno, a Jon, finančnik v 20. letih življenja, je že pred leti ocenil, da je na britanskih vlakih na desettisoče tootherjev vseh poklicev in življenjskih slogov. Na prej omenjeni "uradni" strani tootherjev, ki jo je postavil prav Toothy in kjer so zapisana tudi kratka navodila za novince v svetu toothinga, je menda veliko obiska.

Na neki spletni strani so se odločili raziskati profil "klasičnega tootherja" in ugotovili, da gre veliko pogosteje za fante kot dekleta. Na forumih s tematiko toothinga so na primer našli več kot en komentar, ki podpira teorijo, da so tootherji predvsem (homoseksualni) moški, na primer: "Išče se gejevski seks na amsterdamskem letališču." Ali pa sporočilo uporabnika z vzdevkom InterSlutty, ki poznavalsko ugotavlja, da je najboljša železniška povezava za toothing med Londonom in Brightonom, a dodaja: "Nisem pa prepričan, če to velja tudi za heteroseksualce." A (menda preverjeno) "toothajo" tudi ženske.

Donosno flirtanje z mobilniki
Seveda so ponudniki mobilnikov takoj zavohali tržno nišo in neko ameriško podjetje je že razvilo sistem Serendipity, brezžično različico spletnih zmenkarij. Naročniki lahko vpišejo svoje osebne podatke, napišejo pa tudi svoje želje glede partnerjev in kjer računalnik zazna dovolj podobnosti med dvema človekoma, ki sta trenutno v istem območju, jima telefončka to sporočita. A "bluejacking", izmenjevanje sporočil med tootherji, je tako priljubljen tudi zato, ker je zastonj, razburljivost pa vnaša element neznanega. Kot ugotavlja Jon, ki si je na ta način popestril prej mučne in dolgočasne vožnje z vlakom: "Flirtanje je zabavno, seks je zabaven. Z dragimi in zapletenimi igračkami se zabavamo na najbolj preprost način."

Če ste pogumni in bi si drznili kaj takega poskusiti na katerem izmed slovenskih mestnih avtobusov ali na železniški liniji Ljubljana – Zidani Most, srečno! In ne pozabite: morda je "čisto spodoben" človek, ki poleg vas sedi na "troli" in se igra s svojim mobilnikom, toother, ki se ravno dogovarja za seks s tujcem, ki je prav tako na avtobusu, kakšnih 10 metrov stran.

A. K.