Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv

Tinkara Kovač bo z izvirno postavo glasbenikov z albuma preigrala uspešnice, kot sta Spezzacuori in Med zemljo in zrakom, temu pa bo po napovedih dodala še katero od drugih svojih skladb. Na obletnico albuma jo je spomnil njen tedanji producent Andrea F. Na njem je sodelovalo več prepoznavnih domačih glasbenikov, ob njih pa med drugim še italijanski kantavtor Massimo Bubola in španski multiinstrumentalist Carlos Nunez. Zadnji je na albumu vključen v skladbo Little Wing Jimmyja Hendrixa v koncertni izvedbi.

Na koncert v Kino Šiška je povabila takratno zasedbo – Mateja Mršnika, Petra Deklevo, Anžeta Langusa, Roka Lopatiča in Boštjana Gradiška, s katerimi se bo spomnila svojih pesmi, ki jih je podpisala kot avtorica besedil, glasbe in aranžmajev. Ob tem je napovedala, da bodo zazvenele še druge njene prepoznavne skladbe, ki niso bile vključene na albumu, kot sta Slepa sreča in Veter z juga.

"Z velikim veseljem sem združila moči s svojo takratno zasedbo. Po pripravah in vajah smo vsi začutili in zaslišali, kako lepo je, da smo se srečali po dolgem času in da smo vsi brez izjeme v še večji formi kot takrat. To je najlepše spoznanje. Koncert bo kot nekakšna nagrada, ko bomo želi sadove naših življenj in naše glasbene rasti. Če sem bila takrat mlada rockerica in flavtistka, bom zdaj stopila na oder z glasbo, ki zveni kot tako imenovani zrelejši rock," je pred koncertom povedala za STA.

O-range je obveljal za enega najbogatejših ter zelo dodelanih albumov v zgodovini slovenske popularne glasbe. Bil je del njenega rockovskega obdobja, ki so ga spremljali tudi številni koncerti. Med uspešnicami na albumu je tudi skladba Še tam ne, s katero se je v angleški različici Reason Why visoko uvrstila na tekmovanju v ZDA, kjer je bil član strokovne žirije tudi slavni B. B. King. Album je izšel tudi v mednarodni različici.