Anžeju se zdi 7.30 zjutraj, ko je moral biti v oddaji, sredi noči. Foto: RTV SLO
Anžeju se zdi 7.30 zjutraj, ko je moral biti v oddaji, sredi noči. Foto: RTV SLO
Anžej Dežan
Anžej se je takole veselil zmage na Emi. Foto: RTV SLO/Stane Sršen

V Atene mladi pevec in vsi njegovi spremljevalci odhajajo 10. maja. Kot je povedal v oddaji, se odhoda že zelo veseli, saj so z ekipo dobro pripravljeni na boj za finale in morebitno dobro uvrstitev v finalu, všeč pa mu je tudi to, da iz Slovenije potuje v tople kraje.

Anžej bo evropsko občinstvo skušal prepričati z vokalom, pesmijo in s koreografijo, saj meni, da je Evrosong glasbeni paket, kjer nista več dovolj le dobra pesem in izvajalec.

Anžej: Maja je odlična vokalistka
V oddaji je Anžej zavrnil tudi očitke nekaterih medijev, da je spremljevalna pevka Maja Slatinšek nepripravljena na tak nastop. V Zagrebu, kjer je Anžej nastopil na hrvaški državni televiziji HTV, Maje namreč ni bilo na oder, namesto nje pa je pevca spremljala le Katja Koren, in zato so nekateri namigovali, da jo je pokopala trema. A Anžej pravi, da je Maja izkušena vokalistka, ki je že kot mlado dekle nastopala na številnih festivalih, razlog za njeno odsotnost pa je bil nastop na Radiu Slovenija.

Anžej v Atenah, kar zadeva slog, ne pripravlja nikakšrnega presenečenja, saj se je na novi videz zdaj že dodobra navadil, poleg tega pa se mu zdi, da mu dobro pristaja. Mladenič je zadovoljen tudi z zaporedno številko nastopa - nastopil bo tretji -, saj pravi, da so na začetku gledalci še bolj pozorni in si bodo njegovo pesem bolj zapomnili. Zanj pa bodo glasovali tudi Slovenci. Kako, se sprašujete? Samo zato, da bi oddali svoj glas, se bodo nekateri z organiziranimi avtobusi podali na Hrvaško, eden teh avtobusov bo peljal tudi iz Krškega.