Anžeju je v življenju pomembno, da je srečen, preden zaspi. Foto: MMC RTV SLO
Anžeju je v življenju pomembno, da je srečen, preden zaspi. Foto: MMC RTV SLO
Anžej Dežan
Anžejev najboljši film je Moje pesmi, moje sanje. Foto: MMC RTV SLO
Kakšen je Anžej Dežan zasebno?

Zmagovalec 46. Slovenske popevke je v teh dneh ena glavnih tem v glasbenem svetu. Vsestranski pevec je zmago proslavljal s svojimi najožjimi prijatelji, med katerimi je bila njegova draga prijateljica Maja Slatinšek, ki je praktično že del njegove družine, kot je dejal sam. Zmago pa so zasladili tudi trojanski krofi, ki so jih prinesli s seboj prijatelji iz Maribora: "Tega ne bi smel reči," je ob tem nasmejano dejal vedno dobro razpoloženi Anžej, ki je med drugim priznal, da je zaradi nagrade potočil tudi kakšno solzo.

"Moja draga Maja Slatinšek"
Zmaga na popevki ga je presenetila, kakšen bo spot za zmagovalno pesem Šopek maka, pa še ne ve. "Verjetno bo posnet v spomladanskem cvetju." Besedilo Šopka maka pa je razložil "prosto po Deklevi": Pesem predstavlja metaforo minevanja, prihajanja in odhajanja s sveta - naj gre za ljudi, dogodke, spomine ali ljubezni."

Slovensko popevko 2008 si je ogledalo povprečno 9,4 odstotka ali 171.400 gledalcev, starih nad 10 let, kar je predstavljalo 27-odstotni delež vseh gledalcev televizije v času oddaje. Največ gledalcev jo je spremljalo ob 22.35, in sicer 12,7 odstotka ali 245.700 oz. kar 43-odstotni delež.
Gostobesedni Anžej, ki je poletje preživel med študijskim gradivom, zmago na Emi in Slovenski popevki težko primerja: "Oba spomina sta neizmerno lepa, a sta popolnoma drugačni izkušnji." Ploščo bi najraje posnel z Big Bandom RTV Slovenija ali kakšnim drugim orkestrom.

Vsestranski Anžej, ki je poleg pevske kariere tudi televizijski in radijski voditelj, se med zvezdniškimi prijatelji najraje druži s prej omenjeno Majo Slatinšek, s Tjašo in Klemnom iz NLP-ja, Alenko Godec, Nino Pušlar in drugimi.

"Sara Isakovič in Alenka Bikar sta zelo simpatični"
Anžej ne spremlja športa, a sta mu Alenka Bikar in Sara Isakovič zelo simpatični. Vzornik mu je Napoleon, v prostem času najraje gleda serije in muzikale ter posluša Carlo Bruni, v otroštvu pa je naraje poslušal Hajdi. Na Facebooku ga ni, ker se tam prodaja prijatelje in mu ta princip ni všeč: "Imam pa MySpace."

"Bodite strpni do vseh okoli vas"
Pevec recepta za samozavest nima, saj pravi, da ni tako zelo samozavesten, kot je videti. Boji se množic, nekreativnosti in povprečnosti. Na sebi ne bi nič spremnil: "Moramo biti zadovoljni s tem, kar imamo," dodaja Anžej.

Čez deset let se Anžej vidi daleč stran od pozornosti, predaval pa bi renesančno filozofijo. In še Anžejevo sporočilo za vse, ki ga cenijo ali ne: "Verjemite v popevko, njeno izročilo in moč, predvsem pa ... bodite strpni do vseh okoli vas.

Kakšen je Anžej Dežan zasebno?