Simpatična Bernarda bo gledalce z oddajo Prvi in drugi odslej razveseljevala ob nedeljah. Foto: Stane Sršen
Simpatična Bernarda bo gledalce z oddajo Prvi in drugi odslej razveseljevala ob nedeljah. Foto: Stane Sršen
Klemen Slakonja in Tjaša Železnik
Klemen in Tjaša bosta NLP začenjala točno ob 15. uri. Foto: Žiga Culiberg

Gledalci prvega programa Televizije Slovenija bodo od 22. februarja dalje lahko spremljali prenovljene nedeljske popoldneve, saj se bo v nedeljskem terminu premierno predstavila oddaja Prvi in drugi, oddaja NLP pa bo spet na sporedu ob 15. uri, torej 15 minut prej kot doslej.

Prvi in drugi: več časa, več vsebine
Oddaja Prvi in drugi bo v nedeljo na sporedu takoj po ponovitvi oddaje Na zdravje ob 14.30, v njej pa bo voditeljica in urednica Bernarda Žarn še naprej predstavljala vsebino televizijskih oddaj, filmov, nadaljevank in dokumentarcev, pa tudi zakulisno dogajanje, ki sicer ostane skrito očem gledalcem.

Ker bo oddaja daljša, bo imela več časa tudi za včasih televizijsko poglobljene, spet drugič bolj sproščene pogovore z ustvarjalci naših programov. Goste bo Bernarda prosila tudi, naj pripravijo izbor televizijskih vsebin po svojem okusu. Novost oddaje Prvi in drugi pa bo tudi rubrika Nostalgija, ki želi spomniti, kako drugače so nekoč tekla naša življenja in televizijski program, je Žarnova povedala za MMC.

Prvo nedeljo gost Marcel Štefančič ml.
To nedeljo bo njen gost Marcel Štefančič ml., voditelj Studia City, ki razkriva, kako mu v oddaji uspeva hitrost govorice uskladiti z hitrostjo misli in iz svojih gostov iztisniti čim več. V oddaji bodo spregovorili tudi njegovi sodelavci, ustvarjalci Studia City, ki bodo razkrili, zakaj radi delajo to oddajo in zakaj radi delajo z Marcelom, je še dodala.

Spoznali boste tudi raziskovalne novinarje oddaje Tarča in se sprehodili po zakulisju dokumentarnega filma o pionirjih slovenskega letalstva, bratih Rusjan. Ob vpogledu v programske novosti prihodnjega tedna pa se bodo spomnili še časov, ko so gledalci in gledalke izboljševali svojo telesno kondicijo kar pred televizijskimi ekrani - to so bili časi trimske televizije, ki je sčasoma prerasla v pravo množično gibanje.

A. K.