Pustnega rajanja se vsako leto udeleži okoli 3.000 večinoma našemljenih študentov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pustnega rajanja se vsako leto udeleži okoli 3.000 večinoma našemljenih študentov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Študentsko pustovanje v Rožni dolini 2011
Lani so na pustovanju nastopali Fešta bend, Sell out, CoverLover, The Drinkers in Čuki. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V torek, 21. februarja 2012, bo Študentski svet stanovalcev Študentskih domov v Ljubljani organiziral največje in najbolj noro študentsko pustovanje v Sloveniji, na katerem bodo nastopile številne glasbene skupine, prav tako bo tudi tekmovanje za najboljše maske.

Zabava v maskah se bo začela ob 18.00 z nastopom skupine Crossfire, celotna prireditev pa bo v ogrevanem šotoru v študentskem naselju Rožna dolina. Do enih zjutraj bodo sledili še nastopi skupin I.C.E., Tabu, Rok'n'band in skupina presenečenja. Ob tem pa bo potekalo tudi tekmovanje za najboljše skupinske in individualne maske. Organizatorji bodo najboljšim podelili privlačne nagrade.

Vstopnice za prireditev je mogoče kupiti v predprodaji pri predstavnikih študentskih domov v Ljubljani ali v pisarni Študentskega sveta stanovalcev (Rožna dolina) po sedem evrov. Na dan prireditve bo vstopnice mogoče kupiti v pisarni Študentskega sveta stanovalcev in na stojnici, na mestu prireditve, cena vstopnic bo takrat deset evrov.

Pustnega rajanja se vsako leto udeleži vsaj 3000 večinoma našemljenih študentov. S tem smo delček tradicionalne slovenske kulture.

Nastopajočim prisluhnite spodaj

Crossfire
Začetki skupine Crossfire segajo v leto 2009, ko so se Vid Klobčar, Anže Mikulan,Uroš Rangus in Domen Bohte zbrali v zaklonišču na Ulici Slavka Gruma in začeli preigravati znane rockovske in bluesovske skladbe. V takšni zasedbi so delovali pol leta, nato pa so se odločili medse povabiti še pevca. Pridružil se jim je Gregor Strasbergar in sledil je krstni nastop na novomeški gimnaziji. Odzivi občinstva so bili pozitivni in fantje pa so dobili navdih za nadaljnje ustvarjanje. Rockovski kvintet je v dobrih dveh letih delovanja nastopil na številnih festivalih, med drugim tudi na Rock Otočcu ter posnel štiri avtorske pesmi. Svoje pesmi označujejo za zmes bluesa, rocka in funka ter poudarjajo, da te oživljajo glasbo sedemdesetih, kar jim po mnenju raznih kritikov dobro uspeva.

I.C.E.
Skupina obstaja od začetka leta 2005, vendar pa so glasbeniki že prej sodelovali tudi v drugih skupinah, projektih, televizijskih oddajah, izborih in tekmovanjih. V začetku je bila skupina zasnovana bolj kot spremljevalna skupina vokalistke Renate, vendar pa so vsi skupaj kmalu ugotovili, da jih povezujejo podobne vizije in da lahko skupaj delujejo kot zelo dober tim. Zmagali so na natečaju za predskupino, ki ga je prek spleta organizirala skupina Šank rock. Zdaj skupina koncertira po vsej Sloveniji tako skupaj s Šank rockom kot tudi samostojno. Sicer se bolj posvečajo avtorski glasbi, a prav tako je v njihovem repertoarju mogoče zaslediti kar nekaj priredb, predvsem tujih avtorjev.

Tabu
Danes ena najbolj priljubljenih slovenskih glasbenih skupin je nastala maja 1998, ko je iz kar nekaj lokalnih skupin zrasla druščina podobno mislečih, enako dišečih in po odru hrepenečih mladostnikov. S pevko Nino je skupina izdala tri albume. Od leta 2006 skupino Tabu sestavlja malo drugačna zasedba: Primož Štorman, Tomaž Trop, Iztok Melanšek ter dva nova člana Aleš Beriša (klaviature) in Tina Marinšek (vokal). Na pustovanju boste lahko slišali vrsto njihovih starih in novih uspešnic.

Rok’n'Band
Prepoznavne melodije, iskren vokal in predvsem neizmerna energija so dejavniki, ki opisujejo skupino Rok’n'Band. Vzor v glasbi in videzu so našli v 50. in 60. letih, kar je tudi eden izmed razlogov, da jih radi poslušajo mlajši kot tudi starejši. Njihove največje uspešnice so: Jagode in čokolada, Dej rukn me, Nika ...