Navihani Gašper se na noč čarovnic še ni navadil. Foto: MMC RTV SLO
Navihani Gašper se na noč čarovnic še ni navadil. Foto: MMC RTV SLO
Mirna Reynolds
Noč čarovnic je dan za traparije, je prepričana nekdanja 'foksica'. Foto: Osebni arhiv

MMC je pri dveh glasbenikih in dveh igralcih preveril, kakšen je njihov odnos do noči čarovnic, gre ta uvoženi praznik bolj "mimo njih" ali jih bo množica čarovniških zabav posrkala v svoj vrtinec.

Pevka Mirna Reynolds je hitela razlagat, da ji je noč čarovnic zelo pri srcu, saj se rada zamaskira v koga drugega in nato, ko so vsi sproščeni in se imajo "fajn", dela traparije. Morda bo letos klovn, le čarovnica še ni bila nikoli. "Rada sem otročja. Upam, da bom našla koga, ki bo šel z menoj jutri na kakšno zabavo, nastopati pa mi ne bo treba."

Vsega je kriv sin ...

Priznana igralka in lanska femme fatale Nina Ivanič je dejala, da z možem noči čarovnic ne bi posvečala posebne pozornosti, če ne bi bilo starejšega sina. "On je 'okužen' z miselnostjo, da je treba ta dan praznovati." Zaradi njega bodo zagotovo izrezali kakšno bučo, pred dvema letoma pa so se odpravili v Prekmurje na vikend njenega očeta, kjer so "halloween" vzeli še posebej resno, s kopico buč in sveč.

Kingstoni ne počivajo niti 31. oktobra, saj imajo v rodni Idriji že pet oz. šest let tradicionalni "čarovniški" koncert in tudi letos bodo to tradicijo nadaljevali. Dare Kaurič je namignil, da tokrat pripravljajo še poseben šov, a je glede podrobnosti ostal skrivnosten.

Gašper se ne skriva za masko
In še "Umko" oz. Gašper Jarni, ki se vsako leto posebej odloči, kaj narediti z nočjo čarovnic. "Če je kakšen dober žur, grem, veliko pa je odvisno tudi od tega, ali sem ta večer prost ali delam." Pa na zabavo pride v kakšni strašljivi maski? "Ne, ne izrezujem buč niti maskiram se ne. To raje pustim za pusta hrusta!"

C. R.