Tina je bila prva mis Slovenije, potem ko je licenco dobil podjetnik Damir Osredečki. Foto: MMC RTV SLO
Tina je bila prva mis Slovenije, potem ko je licenco dobil podjetnik Damir Osredečki. Foto: MMC RTV SLO
Tina Petelin
Kot je dejala Tina, se je sama prijavila zgolj zaradi naziva. Foto: MMC RTV SLO

"Če dekle ne ve, ali bi se prijavila ali ne, in pri tem nima ciljev, pa svetujem, naj dobro premisli o tem, o prednostih, slabostih, ki jih prinese takšno tekmovanje. Dekle, ki gre na tako tekmovanje, se mora zavedati, kaj to prinese s sabo, in mora biti na vse pripravljeno," še svari mis Slovenije leta 2009.

Tina nam je zaupala, da se je sama prijavila na to tekmovanje, ker si je to od nekdaj želela in ker je vedela, da bo to njeno zadnje lepotne tekmovanje. "Pred tem sem imela že za sabo sedem lepotnih tekmovanj, s tem pa ogromno kilometrine in izkušenj," je še razložila Tina.

Naziv mis ji je prinesel osebno zadovoljstvo, saj ni imela ambicij biti pevka, igralka, plesalka ipd. "Res pa je, da sem vesela, da se bila mis in da bom vedno, pa čeprav sem bila okronana ob neprimernem času. Pridobila sem ogromno izkušenj, ki so mi in mi bodo koristile na moji poti. Sem odločna in samozavestna punca, ki ve, kaj hoče, in verjamem, da bi morala biti vsaka mis takšna," je še sklenila mis Slovenije 2009.

Organizatorji prireditve za izbor mis Slovenije vabijo k sodelovanju na izbor dekleta, stara od 17 do 24 let.

Dekleta morajo imeti slovensko državljanstvo, skladno postavo, biti morajo visoka več kot 165 cm in neporočena, brez otrok in nekaznovana. Vse, kar morajo storiti, je, da izpolnijo prijavnico in priložijo svojo fotografijo.

Natečaja se lahko udeležijo dekleta, ki izpolnjujejo navedene pogoje in bodo do 30. aprila pravilno izpolnila ter oddala prijavnico, ki jo najdejo na spletni strani Miss Slovenije.

Na podlagi prejetih prijav bodo organizirani 'castingi' (6. maja v Domžalah, 7. maja v Mariboru in 8. maja v Sežani), kjer bodo izbrane finalistke za mis Slovenije. Zmagovalka bo slovenske barve zastopala na izboru za mis sveta 2011. Vse udeleženke predizborov bodo prejele darila sponzorjev, finalistke in zmagovalko izbora pa čakajo bogate nagrade.