V Slovenijo prihaja kos zlata, ki je morda najbolj cenjeni pokal v svetu športa. Foto: EPA
V Slovenijo prihaja kos zlata, ki je morda najbolj cenjeni pokal v svetu športa. Foto: EPA
Jerca Zajc
Jerca bo razkrivala dogodivščine s potovanja po Latinski Ameriki. Foto: Žiga Culiberg
Nina Osenar in Klemen Prašnikar
Kdo si bo manjkrat stopil na prste? Nina in Klemen ali Saša in Špela? Foto: Žiga Culiberg

V oddaji so tokrat imeli prav posebnega gosta, ki ni iz srca in krvi, ampak iz zlata. Gre namreč za znameniti pokal, ki ga vsake štiri leta dvigne v zrak reprezentanca, ki osvoji naslov svetovnega prvaka v nogometu, a ga ne dobi v trajno last. Pokal je pred turnirjem v Južnoafriški republiki odšel na turnejo po svetu, k nam pa je za tri dni prišel s Slovaškega.

S prihodom pokala se že dviga temperatura pred boji na nogometni zelenici, ki se bo v juniju gotovo stopnjevala do prave evforije. Eden zaslužnejših za to je prav gotovo selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek, ki je zvečer klepetal z Mariem, zagotovo pa ga je v zadrego spravil tudi Boris Kobal v vlogi profesorja Albina.

Oddajo Spet doma si lahko vsako nedeljo ogledate od 19.55 naprej na TV Slovenija 1 ali prek MMC-ja. Pokukate pa lahko tudi na spletno stran oddaje.

Roman - več znanj v eni osebi
Drugi gost je bil Roman Končar, ki bo prihodnjo sredo na prvem programu Televizije Slovenija predstavil svoj novi film Vlomilci delajo poleti, za katerega je scenarij po romanu Ivana Sivca napisal sam, film pa je tudi zrežiral in v njem odigral glavno vlogo. Poleg tega pa Končar pripravlja tudi knjigo sonetov, iz katere je v Marievi oddaji enega prebrala legendarna igralka Štefka Drolc, s katero imata prav poseben odnos.

Kaj je Chavez zaupal prodorni Jerci?
Novinarka Jerca Zajc, ki je bila tretja gostja, je navdušila Maria ob ogledu oddaje Mednarodna obzorja, kjer je predstavljala države Latinske Amerike. Prav na ta konec sveta je sicer tudi Mario že večkrat potoval kot turist. Jerca je takrat dobila edinstveno priložnost, da je z razvpitim predsednikom Venezuele Hugom Chavezom naredila prisrčen intervju, med katerim jo je tudi osebno popeljal s terenskim vozilom. Odlomke iz te oddaje je bilo mogoče videti tudi v Spet doma.

Plesni parket bo spet zaživel
V plesnem turnirju Zvezde plešejo sta se drugič predstavila pevka in voditeljica Nina Osenar in novinar Saša Krajnc s svojima partnerjema. Nina, ki je združila moči s Klemnom Prašnikarjem, je na vajah dejala, da je imela ob prvem nastopu na plesnem parketu veliko tremo, tango, ki sta ga predstavila tokrat, pa ji je všeč, ker je energičen. Klemen je dodal, da se ta ples zelo razlikuje od čačaja, v ritmih katerega sta migala prejšnjič, saj je zelo strasten in nabit s čustvi.

Novinar Saša Krajnc pa je svojo učiteljico Špelo Kralj na vajah neprestano priganjal, da si ne moreta privoščiti premora, saj ga je ples tako zasvojil. Tokrat sta še bolj "migala z ritko".

Seveda pa ni šlo brez glasbenih nastopov. Alya je predstavila novo uspešnico z zadnje plošče Non stop, Rebeka Dremelj je v pesmi Brez obraza združila moči s Trkajem, nekaj minut pa je dobila tudi nadobudna Martina Šraj, ki smo jo lahko videli na Emi.

Posnetke z vaj turnirja Zvezde plešejo si oglejte spodaj.

Nina Osenar in Klemen Prašnikar

Saša Krajnc in Špela Kralj