Kako se bo Primož znašel v hotelirski vlogi, bo pokazal čas. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kako se bo Primož znašel v hotelirski vlogi, bo pokazal čas. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Kozmus je hostel je odprl v svojem rodnem kraju, kjer je obiskoval osnovno šolo. "Projekt hostla je nastal iz moje dolgoletne želje, da se v Posavju združi moje ime s kakovostnim preživljanjem prostega časa naših otrok, ki bi jim želel približati atletiko in šport na splošno kot hobi, zapolnitev počitnic ali celo način življenja," je sporočil Kozmus. Ob tem pa še upa, da se bo tudi tako v Sloveniji odkril kakšen skriti športni talent.

V Kozmusovem življenju so lani sledile številne spremembe. Sprva je dobil naraščaj. Dva meseca po rojstvu hčerke Marie Rose se je konec novembra poročil s svojo partnerico Majo. Vmes si je vzel čas za svoje sokrajane in postal promotor festivala Panonika harmonika.

Še višje, še močneje
Kozmus, trikratni najboljši slovenski športnik, zdaj pospešeno trenira. Njegov osebni in slovenski rekord je 82,58 metra, dosegel pa ga je 2. septembra pred dvema letoma v Celju. "Trenutno kladivo mečem okrog 70 metrov, kar je dobra raven, glede na to, da eno leto nisem metal. Prihodnji teden bom začel prvi pripravljalni cikel za novo sezono," je povedal za STA.

Zdravje je za zdaj na njegovi strani
Na začetku se je malo bal, kakšno bo zdravstveno stanje, ko bo spet začel obremenitve. "Trenutno zdravstveno stanje je dobro, vendar še nisem treniral pod največjimi obremenitvami. Za zdaj je stanje stabilno, zelo dobro. S prvim delom sem v celoti zadovoljen, tako da v prvi cikel startam tako spočit kot tudi brez bolečin. In to je najpomembnejše," je sklenil.