Maja Keuc in Darja Švajger sta v današnji oddaji skupaj tudi zapeli. Foto: MMC RTV SLO
Maja Keuc in Darja Švajger sta v današnji oddaji skupaj tudi zapeli. Foto: MMC RTV SLO

Vse oči (in ušesa) so bile uprte v osem kandidatov, ki smo jih že spoznali v prvih štirih oddajah in so se pretekle dni pod drobnogledom sodnikov izpopolnjevali na Akademiji Misije Evrovizija. Preboj naprej pa ni uspel Sari Jagrič, Davidu Matićiju, Klemnu Orterju in Nastji Gabor.

Vaši glasovi so določili dve kandidatki, ki nadaljujeta svojo Misijo Evrovizija, dve kandidatki pa so po svoji odločitvi dodali še sodniki.

Nadja Irgolič, Brina Vidic, Manuela Brečko, Nika Zorjan, Flora Ema Lotrič, Eva & Nika Prusnik, Gašper Rifelj in Eva Boto tako sestavljajo osmerico, ki ji je uspel veliki met in uvrstitev v naslednji krog slovenskega evrovizijskega cikla. Od 13. novembra naprej bo v vsaki oddaji vsak teden izpadel samo en kandidat, dokler 25. decembra ne bodo ostali le še trije, v kateri bo eden izmed trojice izločen, druga dva pa se bosta na izboru EMA 2012 borila za vozovnico v Azerbajdžan, kjer bo maja po zaslugi letošnjega zmagovalnega dueta Ell & Nikki na sporedu finalni izbor za Pesem Evrovizije.

Maja Keuc in Darja Švajger skupaj na odru
V današnji oddaji pa smo si ogledali tudi duet Maje Keuc in Darje Švajger. Vrhunski pevki sta nocoj združili moči in skupaj zapeli skladbo Whitney Houston The Greatest Love of All, po običaju pa se je multitalentirani voditelj Klemen Slakonja prelevil v enega od znanih obrazov - tokrat je izbral pevko Anastacio.