2,07 metra visoki Boštjan Nachbar je v MMC-jevem glasovanju za najprivlačnejšega slovenskega košarkarja prejel 19 odstotkov oz. 922 glasov. Foto: KZS
2,07 metra visoki Boštjan Nachbar je v MMC-jevem glasovanju za najprivlačnejšega slovenskega košarkarja prejel 19 odstotkov oz. 922 glasov. Foto: KZS

V glasovanju, ki smo ga po koncu evropskega prvenstva v košarki pripravili na MMC-ju, ste uporabniki (oddanih je bilo 4.807 glasov) za najprivlačnejšega slovenskega košarkarja izbrali 29-letnega Boštjana Nachbarja. Slovenski krilni košarkar, ki se je po šestih letih igranja v ligi NBA leta 2006 vrnil v Evropo in po eni sezoni v Rusiji (igral je pri Dynamo Moskva) julija 2009 podpisal dveletno pogodbo s turškim moštvom Efes Pilsen, je z 19 odstotki oz. 922 glasovi premagal tekmece v prvem krogu glasovanja.

Končne rezultate prvega kroga glasovanja si lahko ogledate tukaj.

Med 12 košarkarji (nekaj fantov smo izbrali izmed dvanajsterice, ki nas je več kot uspešno zastopala na Poljskem, dodali pa smo še nekaj predstavnikov starejše generacije slovenskih košarkarskih zvezdnikov, ki so še vedno tako ali drugače povezani s tem športom) sta se na drugo in tretje mesto med najprivlačnejšimi pod košem uvrstila še Jaka Lakovič (17 odstotkov glasov oz. 803 glasov) in Beno Udrih (15 odstotkov glasov oz. 714 glasov).

Glasove lahko oddate tudi v drugem krogu glasovanja
Kot smo obljubili, pa bomo zaradi velikega zanimanja na MMC-ju pripravili še drugi krog glasovanja, v katerem bomo med kandidate vključili tudi vaše predloge. Ne zamudite in glasujte za svojega favorita! Svoj glas lahko oddate tukaj.