Primož Brezec in Jurica Golemac v akciji pod košem. Foto: EPA
Primož Brezec in Jurica Golemac v akciji pod košem. Foto: EPA

Medtem ko večino športnih navdušencev zanima predvsem dogajanje na igrišču, se najdejo mnoge tiste in tisti, katerih oko pritegnejo postavni fantje pod koši. Na MMC-ju smo po koncu evropskega prvenstva v košarki, na katerem je zablestela tudi slovenska izbrana vrsta, pripravili glasovanje za najpostavnejšega, najlepšega, najbolj simpatičnega ... skratka, najprivlačnejšega slovenskega košarkarja.

Svoj glas za najprivlačnejšega slovenskega košarkarja lahko oddate tukaj.
Bokiju za petami Jaka in Beno
Skoraj 5.000 uporabnikov je največ glasov, 19 odstotkov, namenilo Boštjanu Nachbarju. Slovenski krilni košarkar, ki se je po šestih letih igranja v ligi NBA leta 2006 vrnil v Evropo in po eni sezoni v Rusiji (igral je pri Dynamo Moskva) julija 2009 podpisal dveletno pogodbo s turškim moštvom Efes Pilsen, je z 19 odstotki oz. 922 glasovi premagal tekmece v prvem krogu glasovanja. Na drugo in tretje mesto med najprivlačnejšimi pod košem sta se uvrstila še Jaka Lakovič (17 odstotkov glasov oz. 803 glasov) in Beno Udrih (15 odstotkov glasov oz. 714 glasov).

Končne izide prvega kroga glasovanja si lahko ogledate tukaj.

Ker pa ste nas v komentarjih zasuli s predlogi, koga vse smo po vašem mnenju (neupravičeno) izpustili iz izbora, smo po koncu prvega "tekmovanja" pripravili še eno, v katerega smo vključili vaše izbrance in dodali še nekaj tistih, ki so padli v oči sodelavkam našega uredništva. Naj se tekma začne!