Pinoza je prepričana, da končno uvrstitev na svetovnem izboru ne določa le lepota nacionalnih predstavnic, ampak tudi prepoznavnost in stanje države, pa tudi vložek. Foto: MMC RTV SLO
Pinoza je prepričana, da končno uvrstitev na svetovnem izboru ne določa le lepota nacionalnih predstavnic, ampak tudi prepoznavnost in stanje države, pa tudi vložek. Foto: MMC RTV SLO
Gona Dragusha
Gona Dragusha iz Kosova je postala druga spremljevalka. Foto: EPA

Nataša, sicer mis Universe leta 2006, nam je zaupala, da nad končnim razpletom nikakor ni presenečena: "Kakšnih novosti nisem pričakovala. Nekatera dekleta so bolj v ospredju, ker države več vlagajo v te izbore. Za Venezuelo je to že šesti naslov, zato nisem presenečena."

Poleg Venezuele, katere predstavnice na lepotnih tekmovanjih redno zasedajo najvišja mesta, gre v zadnjem času precej dobro tudi kosovskim lepoticam - Gona Dragusha je namreč postala druga spremljevalka. "Mislim, da gre pri tem v veliki meri za prepoznavnost in stanje države. To se mi zdi zelo zanimivo, saj so bile gledano samo po lepoti nekatere tudi lepše od nje," je prepričana Pinoza. Uspeh na tovrstnih tekmovanjih je po njenem torej pogojen s prepoznavnostjo države v svetu, kjer pa je naša država po navadi šibka. Edina svetla točka do zdaj se je zgodila predlani, ko se je Tjaša Kokalj kot prva Slovenka uvrstila v finale na svetovnem izboru in na koncu osvojila 11. mesto.

Stavnice ne odražajo mnenja žirije
Vprašali smo jo tudi o lepotnih stavnicah, ki včasih "zadanejo", drugič pa povsem zgrešijo končni razplet. Končni zmagovalki Stefanii Fernandez te letos niso pripisovale resnih možnosti za zmago: "Stavnice so relativne. Pri tem sodeluje omejena populacija ljudi, ki le izraža svoje mnenje. Edina relevantna stvar tukaj je žirija."

Pinoza je nastop slovenske predstavnice Mirele Korać označila kot pozitivnega, čeprav si finalne prireditve ni ogledala: "Ogledala sem si njen preliminarni nastop, ki se mi je zdel v redu, njena hoja je bila kar lepa." Dodala je še, da bo Mirela ostala na Bahamih še nekaj dni, po informacijah, ki jih ima, pa naj bi na Letališče Jožeta Pučnika prispela 28. avgusta ob treh popoldne.

"Angel varuh" zmagovalke
Pinoza je še vedno močno povezana s slovenskim izborom za mis Universe, saj po koncu slovenskega dela izbora skrbi za zmagovalko: "Prej sem bila zadolžena za vsa dekleta oziroma "castinge", zdaj pa sem vodja zmagovalke. Skrbim za njene obiske frizerjev, obiskovanje raznih tečajev, medijsko pokrivanje in podobno."