Na rimski tržnici bodo obiskovalci lahko okušali dobrote starih Rimljanov. Foto: BoBo
Na rimski tržnici bodo obiskovalci lahko okušali dobrote starih Rimljanov. Foto: BoBo

V Termah Ptuj bo nastopilo več kot 1.300 sodelujočih. Ti bodo letos prišli iz 40 organiziranih skupin, ki skrbijo za obujanje bogate rimske dediščine. Po besedah direktorja Term Ptuj Andreja Klasinca se gostujočim skupinam letos pridružujejo tudi skupine iz Srbije, Madžarske in Poljske.

Osrednji del oživitve bogate ptujske rimske dediščine bo sobotna povorka, ki poteka od Termalnega Parka skozi staro mestno jedro. Okoli 1.300 udeležencev povorke bo obiskovalcem prikazalo različne sloje rimskega življenja - od senatorjev, vojščakov, gladiatorjev, navadnih meščanov, duhovnic in vestalk, sužnjev, keltskih vojakov.

Na več kot petih hektarjih zelenice v Termalnem Parku, kjer se razprostira rimski tabor, si bodo obiskovalci lahko ogledali raznolike prikaze rimskega vsakdana (prvo stoletje našega štetja). Tam bodo potekali tudi otroški rimski tabori, rimski spektakel, gladiatorske igre, prikazi borilnih veščin rimske vojske, ples vestalk in duhovnic, gladiatorske šole, zasedanje senata v rimskem amfiteatru in sklep rimskih iger z rimskim pogrebom in slovesno postavitvijo spominskega stebra.

Na rimski tržnici bodo lahko obiskovalci okušali dobrote starih Rimljanov, v pestrem dogajanju pa ne bo manjkala niti komedija ptujskega gledališča in atraktivni orientalski plesi. Rimske igre se bodo končale v nedeljo.