Gostitelja Parade sta Saša Einsiedler in Domen Valič. Foto: Tatjana Splichal
Gostitelja Parade sta Saša Einsiedler in Domen Valič. Foto: Tatjana Splichal
Elza Budau, Milena Zupančič in Janez Bončina -Benč, Parada
gostje v prvi oddaji bodo Elza Budau, Milena Zupančič in Janez Bončina -Benč. Foto: Tatjana Splichal

Priprave na oddajo so potekale kar nekaj časa, saj je zaradi nastopanja glasbenikov in pevcev v živo potrebno veliko dogovarjanj. "Vseeno pa večjih težav ni, saj smo sodelovali že pri oddaji Zvezde pojejo, in kot pravijo glasbeniki, smo ekipa," so povedali v uredništvu in dodali, da s povabljenimi pevci ni bilo težav, saj so se radi in takoj odzvali.

Ustvarjalci oddaje vse, ki bi si želeli ogledati oddajo v živo, vabijo, da jim pišejo na parada@rtvslo.si.

Prva oddaja, ki jo bosta vodila Saša Einsiedler in Domen Valič, bo namenjena poljubom. Zaradi širokega nabora skladb s to tematiko je morala ekipa preposlušati kar nekaj pesmi. "Pri izboru smo stremeli k temu, da so skladbe žanrsko različne in iz različnih obdobij," pravijo v uredništvu, pri čemer pa se zavedajo, da bo pri določenih temah naloga precej težka zaradi ogromnega števila skladb.

Predlagajte svojo skladbo!
Ker ne želijo prezreti nobene zanimive skladbe, za pomoč prosijo tudi gledalce, ki jim lahko na spletni naslov parada@rtvslo.si napišejo svoje predloge. Če bo predlogov več, pa bodo predlagane skladbe, ki bi si po mnenju gledalcev zaslužile novo preobleko, vključili pod rubriko Prezrte.

Kot omenjeno, bodo oddaje posvečene različnim temam, o katerih bosta gostitelja razpravljala s tremi gosti (v prvi oddaji bosta gostila Elzo Budau, Mileno Zupančič in Janeza Bončino - Benča), znani slovenski izvajalci pa bodo o tem prepevali stare uspešnice. V 24 oddajah, ki bodo na sporedu letos, bodo tako poleg poljubov prišle na vrsto tudi skladbe o ženskah, pomladi, cvetju, dežju, Ljubljani, očeh, plesu ...

Kdo vas bo prepričal?
V prvi oddaji bodo skladbe Pet poljubov, Dišeči poljub prve ljubezni, Poljubi me in pojdi, Sam en majhen poljub, Silvestrski poljub in Naj ti poljub nariše ustnice prepevali Nuška Drašček, Nina Pušlar, Eva Hren, Tanja Žagar, Samuel Lucas in Rudi Bučar.

Zmagovalne skladbe posamezne oddaje, ki jih bodo poleg gledalcev v studiu izbrali tudi drugi pred TV-zasloni s telefonskim glasovanjem (to bo potekalo od sobote od 19.55 do nedelje do 17. 00) in z glasovanjem na spletni strani www.rtvslo.si/parada (od sobote od 19.55 do torka) pa se bodo na koncu pomerile za naslov naj slovenske skladbe vseh časov.