Na 47. pivu in cvetju se je letos zvrstilo kar 28 glasbenih izvajalcev. Foto: Organizator
Na 47. pivu in cvetju se je letos zvrstilo kar 28 glasbenih izvajalcev. Foto: Organizator

Turistično društvo Laško, ki je organizator prireditve, ocenjuje, da bodo obiskovalci v štirih dneh prireditve spili okoli 1.000 hektolitrov piva oziroma 250.000 vrčkov.

V društvu navajajo, da bodo prve analize obiska pokazale, da je 47. pivo in cvetje obiskalo več kot 110.000 obiskovalcev.

Vrhunec prireditve je bil v soboto zvečer, ko je čarobno vzdušje pričaral tradicionalni ognjemet z gradu Tabor in hriba Krištof. Takrat se je v Laškem zbralo okrog 60.000 obiskovalcev.

Na 47. pivu in cvetju se je letos zvrstilo kar 28 glasbenih izvajalcev, med njimi Papir z Majo Keuc, Janez Bončina Benč, Pavle Kavec, Oto Pestner, Nuša Derenda, ansambel Avsenik, Tide, Adam, Elvis Jackson, Victory, Gibonni, Tinkara Kovač in Kingston, koncertno dogajanje na vseh treh odrih Zlatorog, Bandidos in Laško Club pa je trajalo do zgodnjih jutranjih ur.

Glasbeno dogajanje na Pivu in cvetju se je letos preselilo tudi na ulice Laškega, saj so obiskovalci lahko že popoldne na različnih lokacijah v mestu prisluhnili godlarjem, najmlajši pa so uživali v otroškem živžavu.

Na ogled je bila tudi razstava cvetja z več kot sto aranžmaji, ki jo je pripravilo laško hortikulturno društvo v sodelovanju s cvetličarji. Tradicionalna parada po ulicah Laškega, s katero bodo danes prireditev sklenili, pa predstavlja harmonijo cvetja, piva in starih šeg. V paradi bo sodelovalo več kot 50 vozov, prikazujejo pa pivovarniško tradicijo, cvetlično bogastvo, stare šege in običaje.