6pack Čukur bo zagotovo med množico, ki si bo junija privoščila 'porcijo' skupine The Killers. Foto: MMC RTV SLO
6pack Čukur bo zagotovo med množico, ki si bo junija privoščila 'porcijo' skupine The Killers. Foto: MMC RTV SLO
Anika Horvat
'Če bi imela čas, bi šla na vse koncerte, ampak ga nimam,' je dejala Anika. Foto: Stane Sršen
Tanja Žagar
Tanja Žagar je preveč zasedena, da bi hodila po koncertih. Foto: MMC RTV SLO

MMC je poklical nekaj slovenskih glasbenikov in jih vprašal, ali bodo izkoristili dejstvo, da svetovno znani glasbeniki prihajajo v deželo na sončni strani Alp. Dobili smo precej presenetljive odgovore, saj so bili vsi štirje vprašani dokaj ravnodušni do tega, da bi si lahko v živo pred domačim pragom ogledali največje zvezde na delu.

Marko bi migal v ritmih Brucea Springsteena
Marko Vozelj
, nekdanji "Čuk", je dejal, da se bolj kot s tem, kdo bo koncertiral v Sloveniji ali v naši bližini, ukvarja s svojimi koncerti in posli. "Pa tudi majhni otroci so doma, tako da kam daleč ne morem iti."

V preteklosti se je nekajkrat odpravil v tujino, najbolj pa mu je ostal v spominu koncert Robbieja Williamsa v Budimpešti, kamor je odšel z ženo Tino. "Bilo ni nič posebnega, po pričakovanjih pač. Na sploh se mi zdi, da je veliko ljudi lahko razočaranih, ko gre poslušat največje zvezde, saj pričakujejo ogromno." Žal mu je le, da je zamudil koncert Tine Turner, najbolj pa si želi v živo poslušati ameriško legendo Brucea Springsteena.

Za Aniko je "zakon" Roisin Murphy
"Madonno si bom zagotovo ogledala, do zdaj še nisem bila na njenem koncertu. Od že pokojnih bi šla tudi po kolenih na koncert Franka Sinatre, brez oklevanja bi si ogledala tudi Freddieja Mercuryja. Od živih si želim videti Amy Winehouse in Axla Rosa, če bi se 'Gunsi' združili," je dejala Primorka Anika Horvat.

Do zdaj ji je najbolj v spominu ostala predstava Roisin Murphy, nekdanje članice zasedbe Moloko. "Videla sem jo na Dunaju. To je bilo to. Zame je Roisin ena največjih svetovnih zvezd." Sicer pa Anika na velike koncerte hodi redko. "Bojim se, da me bodo poteptali v tem stampedu. Pa še nekaj je: če imam naslednji dan sama koncert, se ne morem dreti. Brez vreščanja pa je brez veze ..."

Najboljši koncerti so v največjih "luknjah"
Tisti, ki je med vprašanimi najbolj zvest obiskovalec koncertov, je velenjski raper 6pack Čukur, ki pa ga boste med veliko množico le redko videli. "Ogromno hodim na manjše r'n'b in hiphop koncerte predvsem na Dunaj in v Gradec, saj sem se prepričal, da se tam nastopajoči mnogo bolj potrudijo kot pri nas." 6pack Čukur meni, da so najboljši koncerti v v največjih "luknjah". "To so mali koncerti, taki, ki pogosto niti ne pridejo v medije, na katerih se zbere 200, 300 ljudi."

Tanja preprosto ne utegne
Povsem "protikoncertno" je razpoložena Tanja Žagar, ki je niti ena izmed svetovnih glasbenih zvezd še ni prepričala, da bi si njen nastop ogledala v živo. Morda, res morda, bo obiskala koncerta zasedbe Il Divo in Madonne.

Tanja je namreč zelo zaposlena oseba: "Ob večerih, ko so koncerti, tudi sama delam, tako da nimam časa. Da bi se odpeljala v tujino, pa sploh ne ..." Tudi na koncerih slovenskih izvajalcev je ne boste našli. "Z njimi se srečujem na kakšnih nastopih, da bi pa hodila po koncertih, to pa ne. Vse konce tedna delam, zvečer nastopam in še v službo hodim." Rdečelasko bi prepričalo le eno ime: "Vse bi dala, da bi videla Elvisa Presleyja!"

A. P.