Lana (desno) je imela priložnost spoznati zdajšnjo mis sveta, Američanko Alexandrio Mills (v sredini), ki bo v nedeljo predala svojo krono eni izmed 122 lepotic, ki so zbrane v Londonu. Morda mis Čila Gabrieli Pulgar Luco (skrajno levo). Foto: Ideja Ideja
Lana (desno) je imela priložnost spoznati zdajšnjo mis sveta, Američanko Alexandrio Mills (v sredini), ki bo v nedeljo predala svojo krono eni izmed 122 lepotic, ki so zbrane v Londonu. Morda mis Čila Gabrieli Pulgar Luco (skrajno levo). Foto: Ideja Ideja
Univerza v Cambridgeu
Lepotice so si ogledale znamenito Univerzo Cambridge. S študenti so razpravljale o pomenu lepote z namenom. Njihovo poslanstvo je bilo, da predstavijo študentom univerze, kako ima lepota z namenom pomembno vlogo v današnjem svetu, kajti veliko misic je vključenih v dobrodelne aktivnosti v svojih državah. Lana pravi, da so bili študentje pozitivno presenečeni nad njihovimi argumenti. Zdaj bolje razumejo, da je za tak naziv treba trdo garati, da to ni le smehljanje in mahanje občinstvu. Foto: Ideja Ideja
Mis Slovenije, Japonske in Vietnama
Pozno zvečer so se vrnile v hotel, kjer so imele priložnost za medsebojno druženje, saj se drugače večino časa zadržujejo v zaprtih prostorih pod strogim nadzorom, je še povedala Lana. Foto: Ideja Ideja
Mis Ekvadorja, Češke in Slovenije
Med čakanjem na fotografiranje v London Eyu, so imele lepotice priložnost videti mesto iz različnih višin. Na fotografiji lahko vidimo poleg naše Lane (desno) še mis Ekvadorja Mario Vargas (sredina) in mis Češke Denise Domanske (levo). Foto: Ideja Ideja
Večerja lepota z namenom
Lana pa se je udeležila tudi dobrodelne večerje Beauty with a Purpose (lepota z namenom). Foto: Ideja Ideja

Vse od vrnitve v London (kamor so se vrnile po obisku dežele klitov) se lepotice, ki se bodo v nedeljo pomerile za naziv mis sveta, merijo v najrazličnejših izzivih in predtekmovanjih. Že pretekli petek so se po naporni poti iz Škotske predstavile žiriji. Naša predstavnica 21-letna Lana Mahnič Jekoš je na vrsto prišla šele ob 22. uri.

Finalni izbor za mis sveta bo RTV SLO 2 predvajal 6. novembra ob 21.30.


"Mislim, da je bila žirija proti koncu že utrujena ne samo zaradi tega, ker je bilo pred mano že veliko deklet in so se pogovori zavlekli dlje kot načrtovano, temveč tudi zaradi tega, ker smo tisti dan imeli za sabo potovanje, tako da je bila prejšnja noč za večino tekmovalk in organizatorje neprespana,"
je pojasnila za MMC slovenska mis in dodala: "Na pogovor smo šle tri kandidatke hkrati. Jaz sem se potrudila, podala sem precej zanimivih informacij in hkrati poskušala biti zabavna. Vse drugo pa je v rokah žirije."

Z žirijo se je v enem dnevu srečalo vseh 122 deklet. Zato – kot je dejala Lana – za pravi pogovor ni bilo veliko časa. "Žirija je vsako prosila, da pove nekaj o sebi v dveh minutah. Jaz sem govorila o svojih življenjskih izkušnjah v Atenah, Kairu in Londonu in o svojih dobrodelnih dejavnostih v Kairu, Južni Afriki, Indiji in letos v Sloveniji. Povedala sem, kakšne lastnosti imam in kaj si želim v prihodnosti," je pojasnila.

Kaj sta se pogovarjali Alexandria in Lana?
Kot smo že poročali, je Lana med svojimi pripravami spoznala tudi mis sveta Alexandrio Mills (ki je pred dvema dnevoma sporočila veselo novico, da jo je fant med obiskom cerkve sv. Petra v Westminstru zaprosil za roko). Z Lano je izmenjala le nekaj besed in se nato še z njo fotografirala. Kot je dejala naša predstavnica na izboru za mis sveta, je bil najkoristnejši nasvet, ki ga je prejela od za zdajšnje mis, "da moraš biti to, kar si, in vedno zvest sam sebi".

Finalistke so znane, med njimi ni Lane
Organizatorji pa so po razglasitvi imen finalistk v tekmovanju za mis talent (kamor se naši predstavnici ni uspelo uvrstiti, v preteklih dneh razkrili tudi imena finalistk za Beach Beauty, top modela in lepote z namenom (Beauty with a Purpose). Med njimi žal ni slovenske predstavnice.

Med dvajseterico lepotic, ki lahko še upajo na naziv Beach Beauty, so se uvrstile predstavnice Bolivije, Brazilije, Anglije, Italije, Koreje, Kazahstana, Martiniqua, Nove Zelandije, Paragvaja, Severne Irske, Filipinov, Portorika, Rusije, Srbije, Španije, SV Svetega Bartolomeja, Švedske, Ukrajine, Venezuele in Zimbabveja.

Dvajseterico finalistk v izboru za top model sestavljajo predstavnice Albanije, Argentine, Avstralije, Barbadosa, Bolivije, Kitajske, Anglije, Francije, Indije, Italije, Japonske, Kazahstana, Kenije, Koreje, Martiniqua, Filipinov, Švedske, Ukrajine, Venezuele in Zimbabveja.

Med deseterico, ki lahko upa na zmago na izboru lepota z namenom, pa so prišle mis Ekvadorja, Gane, Indije, Indonezije, Kenije, Filipinov, Škotske, Južnoafriške republike, Španije in Zimbabveja.

"Na začetku so izbrali več deklet kot običajno, vendar so naslednji dan že naredili ožji izbor. Tista dekleta, ki so se uvrstila, se vsekakor ne pritožujejo," je na MMC-jevo vprašanje, kako to, da so se organizatorji v primerjavi s preteklimi leti odločili, da v finalne izbore povabijo več deklet kot v preteklosti (med finalistke za mis talenta se jih je uvrstilo enajst, namesto deset), pojasnila Lana.

Za lepoticami so tudi že ure vaj koreografije in fotografiranje v večernih oblekah v London Eyu.