Rebeka se je na svoj nastop dobro pripravila, a uvrstitev v finale ji žal ni uspela. Foto: MMC RTV SLO
Rebeka se je na svoj nastop dobro pripravila, a uvrstitev v finale ji žal ni uspela. Foto: MMC RTV SLO
Rebeka Dremelj in Andrej Hofer
Rebeka Dremelj je Andreja Hoferja in ostale člane slovenske delegacije nagnala iz svoje sobe. Foto: MMC RTV SLO

A to ne pomeni, da je bila slovenska delegacija v Beogradu tako trdno prepričana o slovenski uvrstitvi v finale, nasprotno. "Rebekina pot v finale bo težka. Če se bo tja uvrstila, se bo res za las," je dejal Hofer. "Tistih nekaj šampanjcev pa bo prav prišlo v vsakem primeru, ali bodo tekli skupaj s solzami sreče ali pa s solzami žalosti," je dodal.

Žal se je nazadnje izkazalo, da bo tekel skupaj s solzami žalosti, saj se naši predstavnici ni uspelo uvrstiti v evrovizijski finale. In kako je Rebeka preživljala zadnje ure pred prvo oviro? Glede na to, da tekmovanje poteka v Beogradu, balkanski prestolnici zabave, se pogovori ob kavi in pivu v deželici na sončni strani Alp zadnje dni vrtijo okoli trditev, da naša evrovizijska delegacija z Rebeko na čelu zagotovo ne počne nič drugega, kot da se baše s čevapčiči in se potika po beograjskih klubih. A kako se motijo.

"Vsi ven iz moje sobe!"
"Dobro smo jedli le prve dni, ko smo uživali ob slastnih čevapčičih, dolgih 10 cm in več, ki se kar stopijo v ustih. Zadnje čase pa imamo toliko dela, da živimo le od hotelske strežbe," je potožil Hofer. Tudi Rebeka je bila zelo disciplinirana, saj se je dobro zavedala, kako težka naloga jo čaka, zato je znala potegniti črto. "Včeraj zvečer smo se vsi družili v njeni hotelski sobi, nato pa nas je ob pol enih dobesedno vrgla ven, češ da se mora naspati," nam je priznal Hofer.

Rus bo najbrž razočaran
Naporen večer pa je čakal tudi njega, saj je imel kot uradni slovenski komentator polne roke dela. Pred izborom nam je zaupal, da ima glede komentiranja dober občutek, zadovoljen pa je bil tudi s svojimi vajami. "Zadnja leta je Evrosong postal tako nepredvidljiv, da si rezultatov sploh ne upam napovedati. Najbolj me skrbi za Rusa; je res, da bo skoraj zagotovo prišel v finale, bojim pa se, da bo tam močno razočaran," je še dodal.

Rus nas danes ni zanimal
No, Slovenci se danes zvečer z ruskim predstavnikom nismo preveč obremenjevali, ker smo imeli preveč dela s stiskanjem pesti za našo Rebeko. Neposredni prenos ste si lahko ogledali na drugem programu TV SLO in tudi prek naše spletne strani, izbor pa smo seveda spremljali tudi na MMC-ju in osveževali novice. Rebeki se kljub odličnemu nastopu žal ni uspelo uvrstiti v finale, zato bomo šampanjec vseeno prihranili za kakšno drugo priložnost. Pa vi?

T. H.