Magnificova najboljša skupina so The Beatles, če pa bi se moral odločiti med Johnom Lennonom ali Paulom McCartneyjem, bi izbral prvega. Foto: MMC RTV SLO
Magnificova najboljša skupina so The Beatles, če pa bi se moral odločiti med Johnom Lennonom ali Paulom McCartneyjem, bi izbral prvega. Foto: MMC RTV SLO
Magnifico za MMC

Pred koncertom v Križankah 12. junija, ki bo po Magnificovih besedah sproščen, romantičen večer z veliko plesa in dobre volje, se je v MMC-jevi spletni klepetalnici ustavil pevec, ki je med drugim povedal, da specialnega 'afterpartya' po koncertu ne bo, a da se je dogovoril z gostilničarji v Križankah, da bodo pustili točilni pult odprt najmanj uro ali dve po koncertu. Pisali smo že o tem, da je koncert Lennyja Kravitza odpadel, kakšna pa je možnost, da bi tudi Magnificov koncert odpovedali: "Recimo, da bo redukcija elektrike, pa še takrat smo dovolj vešči, da odigramo tudi na suho."

Preberite si celoten klepet s simpatičnem pevcem.

Nova plošča Sester
Na koncertu bodo gostje tudi Sestre, ki bodo še pred novim letom izdale novo ploščo: "Sestre poznam od začetka in razlog, zakaj bodo nastopale, je tudi ta, da jim pripravljam nov material." Kaj pa pevec, ki je s svojo glasbo prepoznaven tudi v Evropi, počne v prostem času: "Prosti čas je namenjen, da ne počnem ničesar in v tem neizmerno uživam.

Pevec, ki raje kot koncerte obiskuje športne prireditve ali gre s prijatelji na pivo, se je pojavil tudi v nekaj filmih. Kot je dejal pevec, je zavrnil najmanj šest, sedem filmskih vlog in pet resnih gledaliških vlog, čeprav mu je igranje všeč. Toda, kot pravi Magnifico, je ugotovil, da se ne more enako posvetiti glasbi in igranju: "Morda še kakšen izlet v filmski svet, toda v osnovi se tega zaradi spoštovanja poklica, ki ga opravljam, ne bi več loteval."

"Sem Jugoslovan"
Ali bi si Magnifico upal uglasbiti slovenskega pesnika Franceta Prešerna? "Če bi si to Prešeren želel, bi najverjetneje kakšen njegov sodobnik že to naredil. Preveč spoštujem poezijo, da bi jo smetil s svojim avtorskim pristopom."

Robert Pešut, ki, kot pravi, ni jugonostalgik, temveč še vedno Jugoslovan, si zelo želi, da bo imel dovolj moči in volje, "da bo počel to, kar rad dela".

D. S.

Magnifico za MMC