Špela se, odkar je na glasbeni sceni, bojuje s kilogrami - in z zlobnimi komentarji na ta račun. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Špela se, odkar je na glasbeni sceni, bojuje s kilogrami - in z zlobnimi komentarji na ta račun. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Špela Grošelj
Nedavno je posnela videospot za pesem Poljubi moje ustnice, sledil bo še duet z Domnom Kumrom. Maja pa si želi na radijske postaje poslati svojo tretjo pesem na samostojni poti. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen

Špela, nekdanja članica skupine Atomik Harmonik, ki je zakorakala na samostojno pot, v zadnjem času z veliko truda spreminja svoje telo - tokrat pravi, da enkrat za vselej. Če ji bo načrt uspel, bo v nekaj mesecih izgubila skoraj 20 kilogramov, s tem "poskusom" pa želi videti tudi odziv slovenskih medijev, za katere pravi, da so obsedeni z njeno težo.

O tem je spregovorila v pogovoru za MMC.

Koliko kilogramov ste že izgubili?
Zdaj hujšam tri mesece in pol in v tem času sem izgubila 12 kilogramov. Čeprav vsi pišejo, da sem se za ta korak odločila zaradi poroke, je to velika neumnost, saj imava z Bojanom poroko v načrtu šele za prihodnje leto. Za hujšanje sem se odločila izključno zaradi sebe, saj sem želela preizkusiti nov način prehranjevanja. Gre za nadomestke obrokov, ki jih uživam med obroki, ki jih pripravim sama - na dva svoja obroka tako zaužijem štiri obroke te posebne prehrane.

Kako pogosto se rekreirate in na kakšen način?
Približno tri- do petkrat na teden. Dva- do trikrat na teden vadim z osebnim trenerjem v fitnesu, preostali čas pa sem na vodeni vadbi, kot je na primer body pump, plešem rumbo ... Dober mesec bom še imela 'strogi režim', čeprav se tudi v tem času kdaj pa kdaj, predvsem ob koncih tedna, pregrešim. Priznam, da pri hujšanju nikoli nisem bila stoodstotno disciplinirana, saj preveč rada jem, in tudi tokrat je tako. Očitno pa sem končno našla 'čarobno formulo' za svoje telo, s katero gredo kilogrami dol.

S kakšno hrano se največkrat pregrešite?
Obiska kina si ne znam predstavljati brez nachosov in/ali bonbonov in tudi zdaj, ko hujšam, je tako. Moja šibka točka so ogljikovi hidrati, sladkarije, tem se ne morem upreti. Drugače je z mesom, svinjske pečenke, na primer, prav nič ne pogrešam.

Kakšen cilj ste si zastavili, koliko kilogramov še želite izgubiti?
Še pet do šest kilogramov moram shujšati. Moramo pa biti realni glede ene stvari - v medijih se vse od začetkov moje kariere ves čas na dolgo in široko piše o mojih kilogramih, oblekah, hujšanju. Če bi verjeli vsem zgodbam, ljudem in govoricam, bi mislili, da imam najmanj 150 kilogramov. Zato me zdaj ves čas zanima tudi, kaj bodo našli, potem ko bom predstavila svojo novo podobo. Slovenci smo žal takšni, da ves čas kritiziramo, zato mi je po eni strani tudi izziv videti, kako se bodo mediji odzvali na moje hujšanje. Absolutno pa sem se tega lotila zaradi sebe in svojega življenja.

Pa se ne bojite, da bi po koncu hujšanja padli v začarani krog ponovnega pridobivanja kilogramov?
Ne. Če spremeniš prehranjevalne navade, ni strahu, da bi se kilogrami znova začeli kopičiti. Seveda ne bom vedno imela idealne teže, nekega dne bom zanosila in takrat ne bom pazila, koliko kilogramov imam. Nikoli se ne mislim pred nikomer zagovarjati zaradi svoje teže.

Omenili ste že poroko. Kako napredujejo priprave na ta dogodek, je že znan datum?
Ne, čisto nič ni znanega. Tukaj so spet na tapeti mediji, ker kar naprej pišejo neke stvari o moji poroki, čeprav se niti midva z Bojanom o tem sploh še ne pogovarjava. Res je samo to, da sva zaročena in da se bova prihodnje leto poročila, to je pa tudi vse. V glavi imava za zdaj povsem druge stvari, sama moram diplomirati, on ima nekaj poslovnih načrtov.