Tjaša je v mehiški prestolnici navdušila tudi lastnika licence za mis Universe, ameriškega mogotca Donalda Trumpa. Foto: EPA
Tjaša je v mehiški prestolnici navdušila tudi lastnika licence za mis Universe, ameriškega mogotca Donalda Trumpa. Foto: EPA

Na dan treh sedmic, 7. julija, bodo 24 ur na vseh celinah potekali koncerti, s katerimi bodo glasbeniki in okoljevarstveniki opozorili na usodne podnebne spremembe, ki jih povzročamo ljudje.

Pobudi se je pridružila tudi najlepša Evropejka na svetovnem izboru za najlepšo v vesolju, plavolasa Tjaša, ki je dejala: "Nikomur med nami ne sme biti vseeno, v kakšnem okolju bomo živeli v prihodnje mi, ki smo danes mladi, pa tudi naši otroci. Zato sem prepričana, da lahko vsakdo, ki v Sloveniji soustvarja javno mnenje, prispeva k ozaveščanju in spreminjanju našega odnosa do okolja in prihodnjih generacij."

Kongresni trg bo znova oživel
Na koncertu, ki bo potekal na Kongresnem trgu med 16 in 22. uro, bo glasbeno dogajanje zelo pestro, saj precej glasbenikov pripravlja nastope, posebej prirejene za ta koncert.

Anja Bukovec bo tako nastopila s 15-članskim orkestrom, pripravlja se skupina slovenskih glasbenih legend, med katerimi bo tudi Janez Bončina Benč. Peter Lovšin bo koncertiral s skupino Fake Orchestra, njegov glasbeni gost pa bo tudi trener slovenskih državnih prvakov iz Domžal Slaviša Stojanovič. To pa niso vsa imena, ki bodo v soboto pozivala k zmanjšanju onesnaževanja okolja.