Delno prenovljena zasedba nedeljskih popoldnevov na TV Slovenija: družabna kronistka Maša, voditeljica Tjaša in 'športnika' Mateja in Anže. Foto: Žiga Culiberg
Delno prenovljena zasedba nedeljskih popoldnevov na TV Slovenija: družabna kronistka Maša, voditeljica Tjaša in 'športnika' Mateja in Anže. Foto: Žiga Culiberg
Tjaša Železnik
Tjaša bo zaenkrat oddajo vodila sama, morda pa se ji po novem letu pridruži nov 'partner'. Foto: Žiga Culiberg

Kot smo že omenili, se bo Tjaša z vodenjem oddaje odslej "spoprijela" sama, saj se je Klemen Slakonja, njen prejšnji "partner" v voditeljskem naslanjaču, odločil za drugačno pot. Družbo v studiu ji bodo delali še Maša Kljun, ki bo v rubriki Družabna nasledila Anžeja Dežana (sicer nekdanjega sovoditelja oddaje Jasno in glasno, ki se je odpravil na študij modnega novinarstva v London), "stara športna znanca" Mateja Janežič in Anže Bašelj ter Andrea Flego - novi voditelj rubrike Naglas!, v kateri bo imel vsak teden intervju z znanim slovenskim glasbenikom, ki bo v oddaji zapel tudi v živo.

Tjaša se bo znašla sama
Tjašo smo ujeli med vajami v gledališču, kjer se pripravlja na premiero nove predstave Dragana Živadinova, Marlowe. Na vprašanje, kako se bo sama znašla na voditeljskem stolčku, je odgovorila, da ji "pač ne preostane drugega", ker jih je Klemen žal zapustil. "A ne bom čisto sama," nadaljuje, saj se ji bosta poleg športnih kolegov Mateje in Anžeta pridružila še dva nova obraza: Maša v Družabni in Andrea F. v rubriki Naglas!. Najverjetneje bo največja sprememba to, da jo čaka malce več priprav na oddaje, ker bo v studiu sama z gosti, je še dodala.

Glede na to, da je kot igralka dejavna tudi v gledališču in snema filme, nas je zanimalo še, kako usklajuje vse obveznosti. Tjaša pravi, da si moraš pač dobro organizirati čas, pa gre. Kaj pa kakšen namig o novem sovoditelju, ki naj bi ga morda dobila po novem letu? Tjaša pravi, da o tem še nič ne ve, da pa tudi ne bo imela kaj dosti besede pri izbiri novega "partnerja".

Maša: Preveč je "rumenih" vsebin
Kot smo že zapisali, pa bo Anžeja Dežana kot redaktorica Družabne nasledila Maša Kljun, sicer znan obraz s televizijskih ekranov, predvsem kot voditeljica oddaje Jasno in glasno. Mašo smo najprej povprašali, v čem se bo njena nova naloga družabne kronistke razlikovala od prejšnjih izkušenj. "Vsaka televizijska naloga je drugačna od prejšnje," je povedala in dodala: "Najpomembneje je, da se je veseliš."

Ji je Anžej, nekdanji sovoditelj oddaje Jasno in glasno, dal kakšne koristne napotke? Maša pravi, da sta z Anžejem sicer govorila o njegovem delu pri Družabni, tudi v času, ko sploh še ni vedela, da ga bo nasledila. A to ni tako pomembno, dodaja, saj vsak redaktor rubriki vnese svoj pečat.

Za konec nas je zanimalo še, če se v rubriki Družabna z novo redaktorico obetajo kakšne večje novosti. Maši se zdi pomembno vanjo uvrščati dogodke, ki niso razvpiti, ampak imajo predvsem - vsebino. "Pri družabnih dogodkih se zadnje čase vse preveč pozornosti namenja rumenemu tisku," je dodala.

Prva gostja Anika
Samostojna voditeljica Tjaša in družabna kronistka Maša se bosta v novih vlogah prvič predstavili že to nedeljo ob 15.00.

Osrednja gostja prve oddaje jesenske sezone bo še ena svetlolaska, primorska pevka Anika Horvat, zmagovalka Slovenske popevke 2009.