Oriana je v oddaji Zvezde pojejo odgovorna za presojo o videzu in usklajenosti nastopajočih. Foto: MMC RTV SLO
Oriana je v oddaji Zvezde pojejo odgovorna za presojo o videzu in usklajenosti nastopajočih. Foto: MMC RTV SLO

Vse, kar potrebuješ, lahko opraviš v kratkem času, nikjer ni vrst, uradni postopki ne trajajo mesece.

Oriana o prednostih življenja v Sloveniji.
Oriana Girotto
Jeseni leta 2006 je preizkusila znanje plesnih korakov v oddaji Zvezde plešejo. Foto: MMC RTV SLO

Novinarko in TV-voditeljico bomo lahko ob nedeljah zvečer v novi sezoni oddaje Zvezde pojejo gledali kot žirantko, za MMC pa je spregovorila o triletnem bivanju v Rimu in razlogih za vrnitev domov. Vedno nasmejana Oriana je o naši državi govorila z izjemno vnemo, iskrenim navdušenjem, ki ga je mogoče slišati le malokdaj.

V Italiji ste živeli tri leta. S čim ste se preživljali?
Delala sem različne stvari. Bila sem novinarka Slovenske tiskovne agencije, pošiljala prispevke za Radio Koper, pisala reportaže za različne slovenske revije. Predvsem pa sem bila voditeljica oddaj o formuli in botaniki na televiziji Sky Italia.

Za vašo naljubšo pojočo zvezdo lahko glasujete tudi prek spleta. Par, ki bo dobil največ glasov, se bo z vašo pomočjo uvrstil med devet najboljših.

V oddaji Zvezde pojejo ste dejali, da je v Sloveniji najlepše. Kaj vam je tukaj tako všeč oziroma kaj se vam je v Italiji zamerilo?
Najbolj mi je všeč to, da je Slovenija majhna. Nekateri menijo, da je to slabo, a povem vam, to je velika prednost, saj je država majhna, a hkrati ima vse. Vse, kar potrebuješ, lahko opraviš v kratkem času, nikjer ni vrst, uradni postopki ne trajajo mesece. Govorim o bankah, kulturi, politiki. Zunaj je noro, ljudje ne vedo, kaj je čist zrak, kaj je narava, še tega ne vedo, kakšne so kokoši v resnici. Vse, kar jim je pomembno, je, da gredo vsak dan na fitnes.

Je z vami v Slovenijo prišel samo vaš sin Aleksander Boris?
Seveda, in tudi zanj je Slovenija najlepši kraj na svetu. Zelo je bil vesel, da sva se odločila za selitev. Tudi on bo imel tukaj lepše življenje. V Italiji je bil v vrtcu ves čas zaprt, tukaj gre lahko na sprehod, na zrak. (op. a.: prav med pogovorom z MMC-jem je Oriana srečala sina in njegove "vrtičkarje" na sprehodu). Star je šest let in drugo leto bo šel v šolo.

Torej se želite v Sloveniji ustaliti?
Da, to je moja velika želja. Res, potem ko sem videla, kakšen je svet zunaj, si želim samo ostati v Sloveniji.

Kakšne načrte imate tukaj, poleg tega, da ste v žiriji oddaje Zvezde pojejo?
Še vedno bom sodelovala z Radiem Koper, dogovarjam pa se tudi za vlogo v neki televizijski seriji, ki jo snema Televizija Slovenija. Ampak 'uletela' naj bi šele januarja, tako da bomo videli ...

Kako ste se počutili med dvema precej kritičnima moškima, Hugom Šekoranjo in Tomažem Domiceljem?
Super, prav uživala sem.

Pa bi si tudi vi upali zapeti? Če da, s kom bi si želeli stati na odru?
Saj to je tudi bila prvotna ideja, da bi bila sama ena izmed tekmovalcev, nato pa sem končala v žiriji. A najprej bi morala opraviti s tremo, ki me je 'dajala' tudi včeraj, ko sem ocenjevala druge, kaj šele, če bi dejansko stala na odru. Slišala sem tudi, da so se tekmovalcem med prenosom povsem spremenili glasovi, na generalki jim je šlo mnogo boljše. Če pa premagam tremo, pa točno vem, koga želim imeti ob sebi - Siddharto! A vem, da jih bo težko prepričati ...

A. P.

Vse, kar potrebuješ, lahko opraviš v kratkem času, nikjer ni vrst, uradni postopki ne trajajo mesece.

Oriana o prednostih življenja v Sloveniji.