Sledi o sproščenosti, ki je krasila nastopajoče na žrebanju, so zbrisane. Izvajalci so popolnoma osredotočeni na svoje nastope. Foto: MMC RTV SLO
Sledi o sproščenosti, ki je krasila nastopajoče na žrebanju, so zbrisane. Izvajalci so popolnoma osredotočeni na svoje nastope. Foto: MMC RTV SLO
Klemen Slakonja
Emo bo povezoval Klemen Slakonja. Foto: RTV SLO
Darja Švajger, Mojca Mavec, Severina
Za katerih osem izvajalcev bo usodna žirija v sestavi Darja Švajger, Mojca Mavec in Severina Vučković? Foto: RTV SLO

Prvi, ki so krstili Emo 2011 so člani skupine Rock Partyzani s Time for Revolution. "Upam, da se bodo imeli 'fajn'. Tako, kot se bomo imeli mi," sporoča v imenu celotne zasedbe pevka Didi. Moje luči bodo nato "zasvetile" s Tabuji. "Zdi se mi smešno, da imajo ljudje favorite še preden slišijo komad. Ker konec koncev gre za komad, ki mora iti naprej in ne vse ostalo," je dokončala misel, ki jo je v oddaji NLP prekinila voditeljica, pevka skupine Tina in dodala, da privošči prav vsakemu zmago.

"Upam, da bodo lepo sprejeli mojo skladbo, kot tudi ostale. In da jim bo všeč. To je en začetek nadaljevanja moje plošče Slečeno srce," upa povratnica na Emin oder Nina Pušlar in poziva oboževalce, naj držijo pesti zanjo in za njeno pesem Bilo lepo bi. "Zelo smo na trnih. Nekaj je tudi zapletov, ampak vsi upamo, da bo šlo vse kot mora," optimistično napoveduje debitantka na Emi Maja Keuc, ki se bo predstavila z Vanilijo in obljublja, da bo dala vse od sebe.

"Naj se krasno zabavajo," želi gledalcem in poslušalcem Eme Anže Langus, član skupine Feliks Langus, ki se bodo premierno na Emi predstavili z Disko rajem.

Vse izvajalce smo podrobno predstavili tudi na našem portalu (s klikom na izbrano ime si lahko pogledate njihovo razglednico).

Št.Izvajalec in skladbaŠt.Izvajalec in skladba

1.

Rock Partyzani - Time for revolution

6.

LeeLooJamais - Slovenka

2.

Tabu - Moje luči

7.

April - Ladadidej

3.

Nina Pušlar - Bilo lepo bi

8.Sylvain, Mike Vale
feat. Hannah Mancini
-
Ti si tisti
4.

Maja Keuc - Vanilija

9.

Time to Time - Pravi čas

5.

Feliks Langus - Disko raj

10.

Omar Naber - Bistvo skrito je očem

"Naj dajo na glas," poziva saksofonist skupine LeeLooJamais Lovro Ravbar vsem Eminim oboževalcem, še preden bodo zaigrali in zapeli Slovenko.

"Ladadidej," to je vse, kar vam sporoča še ena debitantka na Emi, April. "Vse, kar jim želim povedati je, da nič drugega kot le S(love)nija bo zadostovala," kreativno razmišlja vokalistka tria v sestavi Sylvain, Mike Vale in Hannah Mancini.

Letošnjo Emo lahko spremljate na Facebooku, Twitterju, Sound Cloudu in na uradni spletni strani.

"Naj ocenjujejo s srcem," poziva Samo Kozlevčar iz zasedbe Time to Time, ki se bo predstavil s pesmijo Pravi čas. "Naj poslušajo s srcem. Ne, malo se hecam. Naj glasujejo za najboljšo pesem," poziva zadnji nastopajoči v nocojšnjem velikem finalu - trikratni udeleženec Eme in potnik na Evrovizijo leta 2005 Omar Naber.

V videu si lahko pogledate njihove "zadnje besede" pred nastopom (izvajalci v videu si sledijo tako, kakor bodo nastopili na Emi).