V zadnji preizkušnji so se tri dekleta pogovarjala z otrokoma o določeni temi. Za las prekratka za uvrstitev v finale je bila Kristi (desno). Foto: Žiga Culiberg
V zadnji preizkušnji so se tri dekleta pogovarjala z otrokoma o določeni temi. Za las prekratka za uvrstitev v finale je bila Kristi (desno). Foto: Žiga Culiberg

Pred koncem sezone oddaje Spet doma bosta na sporedu še dve finalni oddaji, v kateri bomo dobili zmagovalca dveh rubrik, turnirja Nova zvezda si ti in Med dvema zboroma. Finalna oddaja z najboljšimi zbori bo 14. junija, nova slovenska televizijska zvezdnica pa se bo veselila že to soboto. Da, tradicionalna nedeljska oddaja Spet doma bo tokrat prvič v zgodovini zaradi volitev v Evropski parlament na sporedu že v soboto ob 19.55.

V soboto torej bo voditelj Mario Galunič postavil nove naloge dvema finalistkama, Urški Steklasa in Mateji Knaus, ki sta od februarja do konca maja najhitreje in najspretneje vrteli jezike in se najbolje znašli v vseh nalogah.

Gledalcem sta se najbolj prikupili
Obe dekleti sta nastopili po šestkrat, v zadnji oddaji sta za seboj pustili še Kristi Žnidarčič in si priborili mesto v finalu. Spomnimo, Dolenjka Urška je v prvi oddaji gledalce prepričala z recitacijo Lepe Vide, prvič pa je občinstvo zabavala že v šestem razredu kot Helena Blagne. Tudi Prekmurka Mateja, ki študira v Ljubljani, je krstni nastop v oddaji prebila z razlaganjem v domačem narečju, torej prekmurščini.

Mateja in Urška se bosta v soboto pomerili še zadnjič, da se boste lažje odločili, za katero oddati glas, pa vam ponujamo posnetke vseh njunih nastopov. Torej, kdo bo nova slovenska televizijska zvezda?

A. P.

Urška Steklasa - 31. maj 2009
Mateja Knaus - 31. maj 2009

Urška Steklasa - 24. maj 2009

Mateja Knaus - 24. maj 2009
Urška in Mateja pri profesorju Albinu - 24. maj 2009
Mateja Knaus in Urška Steklasa - 17. maj 2009
Mateja Knaus - 10. maj 2009
Urška Steklasa - 26. april 2009
Mateja Knaus - 12. april 2009
Mateja Knaus - 22. marec 2009
Urška Steklasa - 1. marec 2009
Urška Steklasa - 8. februar 2009