Helena Christensen sama poskrbi za promocijske fotografije lastne kolekcije spodnjega perila. Foto: EPA
Helena Christensen sama poskrbi za promocijske fotografije lastne kolekcije spodnjega perila. Foto: EPA

Danska lepotica namreč zadnja leta uspešno sodeluje z znano znamko spodnjega perila Triumph, a ne le kot model, pač pa tudi kot oblikovalka. Prav ta teden je na prodajne police prišla nova kolekcija, ki jo je oblikovala Christensenova, ob tej priložnosti pa je razkrila, da je navdih našla v slikah iz Vzhodne Evrope v 30. letih, podobah Playboya iz 50. let in fotografijah iz mladosti Jane Birkin.

Za nekatere modele perila je uporabila ročno izvezeno čipko, za druge kristale Swarovski, kolekcijo pa sestavljajo modrčki, hlačke in spodnje majice.

Poigrava se z mislijo na vrnitev
Za svojo kolekcijo je sama posnela tudi promocijske fotografije, na katerih je pokazala raven trebušček, zaobljeno zadnjico in vitke noge. V intervjuju je nato razkrila, kaj je skrivnost njene lepe postave: "Že sedem let treniram boks z mojim trenerjem Jasonom Leejem, kadar sem doma v Köbenhavnu veliko plavam v morju, ukvarjam pa se tudi z jogo."

Helena, ki že pripravlja novo kolekcijo spodnjega perila, je priznala, da zadnje čase pogosto razmišlja tudi o vrnitvi na modne brvi: "Ne bi bilo potrebno veliko. Razen mojega lastnega poguma. Kajti, ne glede na to, kako preprosto je to videti, zahteva veliko dobrih živcev," je potarnala Christensenova.

Helena je sicer tudi mati 12-letnega sina, že nekaj let pa je v zvezi z 10 let mlajšim frontmanom Interpola, Paulom Banksom, ki je pred dnevi nastopil tudi v Kinu Šiška.