Christian Dior je svojo prvo kolekcijo predstavil leta 1947. Foto:
Christian Dior je svojo prvo kolekcijo predstavil leta 1947. Foto:
Christian Dior
V njegovi hiši sta se učila in izpopolnjevala tudi pozneje znana Pierre Cardin in Yves Saint Laurent.

V spomin slavnemu oblikovalcu bo John Galliano 2. julija v dvorcu Versailles pripravil veličastno modno revijo.

Modna revija bo v duhu Diorjeve prve kolekcije iz leta 1947, s katero je zaslovel. Kolekcijo so zaznamovale ozke obleke in jakne s podloženimi rameni ter prestižne tkanine.

Kolekcija New look
Takratni urednik modne revije Harpers Bazaar Carmel Snow je njegovo kolekcijo poimenoval New look. Njegovi izdelki so bili takrat, po letih trpljenja zaradi vojne, pravi balzam za dušo. Dior je menil, da je potrebno ljudem v tistih časih ponuditi nekaj povsem novega in drugačnega. In ni se zmotil.

Kolekcija je ponesla njegovo ime v širni svet in prav zaradi njega je bil Pariz razglašen za modno prestolnico. Leta 1949 je Dior ustanovil modno hišo Christian Dior New York.

Zvezdniki nori Diorjeva oblačila
Njegove stvaritve so nosile številne zvezde. Zahvaljujoč Riti Hayworth, ki je nosila njegovo obleko na premieri filma Gilda, je postal znan tudi v ZDA in Veliki Britaniji. Britanska kraljeva družina ga je povabila na dvor, da jim predstavi svoje stvaritve na zasebni modni reviji. V 50. letih prejšnjega stoletja je postala Diorjeva modna hiša najprestižnejša na svetu. Njegova tekmeca sta bila le Pierre Balmain in Cristobál Balenciaga.

V njegovi hiši sta se učila in izpopolnjevala tudi pozneje znana Pierre Cardin in Yves Saint Laurent. Na žalost je Christian Dior umrl relativno mlad leta 1957, star 52 let. Umrl je zaradi kapi. Časnik Le Monde ga je ob žalostni novici razglasil za sinonim dobrega okusa, umetnosti življenja in pristne francoske prefinjenosti.