Ameriški supermodel Tyra Banks s svojo (odpuščeno) ekipo sodnikov. Foto:
Ameriški supermodel Tyra Banks s svojo (odpuščeno) ekipo sodnikov. Foto:

"Vso ljubezen pošiljam mojim Nigelu, Jayu in Miss J. Ameriški top model nas je povezal v družino. Vznemirjena, kaj nas čaka v prihodnosti. XOXO," je tvitnila Banksova.

V uradni izjavi za javnost, ki jo je izdala TV-mreža CW, pa sta Banksova in izvršni producent Ken Mok zapisala: "Nigel Barker, Jay Manuel in J. Alexander so bili integralni del znamke Ameriški top model in so nam pomagali spremeniti oddajo v mednarodno udomačen pojem, kakršna je danes. Bili so neverjetna pridobitev za oddajo in bodo vedno del družine Top model. Še naprej bomo aktivno sodelovali z njimi pri prihodnjih projektih."
Oddaja teče že 18 sezon, oziroma od leta 2003, v zadnjih letih pa ji je gledanost padla za 45 odstotkov.
"Novica pričakovana"
Barker je za E! povedal, da novica zanj ni bila ravno šok: "Govorilo se je, da gledanost pada in da bi se lahko zgodilo kaj takega." Na svoji osebni strani pa je zapisal: "Pogrešal bom zasedbo in ekipo, Ameriški top model pa bo imel vedno poseben prostor v mojem srcu, saj sem z njegovo pomočjo sklenil dosmrtna prijateljstva in imam nanj neštete tople spomine."

Barker, britanski modni fotograf, pravi še, da se veseli, da bo imel več časa za druge projekte, in da upa, da bo ustvaril svojo lastno oddajo, ki bi se vrtela okoli njegovih ljubezni, kot je fotografija.
Je bil pa 53-letni Miss J toliko bolj presenečen nad odločitvijo ustvarjalcev. "Po 18 krogih sem se znašel med najslabšimi tremi in Tyra je povlekla karto presenečenja - trojno izločitev. Niti na finalno modno pisto me ni poslala!"
Pri CW-ju še niso sporočili, kdo bo v 19. sezoni Top modela sedel na stolih odpuščene trojice.