Foto:
Foto:

Organizatorji vsakoletnega modnega dogodka, ki bo potekal med 28. aprilom in 2. majem, so želeli kot glavno zvezdo zaposliti 14-letno Poljsko manekenko Moniko Jagaciak, a so modne revije napovedale, da ne bodo objavile njenih fotografij, ker je premlada. Uredniki revij Vogue in Marie Claire so poleg tega zagrozili, da ne bodo poročali o modnem dogodku, organizatorje pa pozvali, naj sledijo smernicam o najnižji starosti 16 let za manekenke, ki so jih sprejeli v Parizu in Londonu.

"Štirinajst je ekstremno mlado. Gre za velik razkorak med tem, kar naj bi dejansko počeli - prodajali obleke ženskam, to pa počnejo z manekenkami, ki so tako mlade, da niti še nimajo oblin," je odločitev urednikov povzela urednica avstralske izdaje revije Vogue Kirsty Clements. Urednica revije Marie Claire Jackie Frank je dodala, da je napočil čas, ko morajo uredniki revij in modna podjetja skupaj določiti najnižjo starostno mejo 16 let.
Organizatorji avstralskega tedna mode so se sprva upirali, nato pa le popustili in napovedali, da bodo na modnih predstavah lahko nastopale samo manekenke starejše od 16 let.