Nad McQueenovimi kopiti so se pritoževale same manekenke.(slika je simbolična) Foto: EPA
Nad McQueenovimi kopiti so se pritoževale same manekenke.(slika je simbolična) Foto: EPA

Že mnogi oblikovalci, kot so Chiristain Louboutin, Alexander McQueen in Yves Saint Laurent, so v svoje kolekcije vključili čevlje z vrtoglavo visoko peto, a niti eden med njimi ni šel tako daleč oziroma tako visoko, kot so oblikovalci čevlja Sky Heel. Cena tega naj bi znašala približno 100 ameriških dolarjev, na voljo pa bo v rdeči in zlati barvi.

Povpraševanje zelo veliko
Sky Heel bo zagotovo navdušil Lady Gaga, ki obožuje McQueenova kopita, in Victorio Beckham, ki je nekoč izjavila, da v čevljih z nizko peto ne zna hoditi, v njih pa se ne more niti zbrati.

Če mislite, da je povpraševanje za čevlji z vrtoglavo visoko peto majhno, se motite. Predstavnik podjetja, ki izdeluje čevlje, je dejal, da so zatrpani z zahtevami kupcev, ki si v svoji omari želijo ravno čevlje Sky Heel.

Zviti gležnji, težave s koleni ...
Zdravniki zagotovo ne bodo navdušeni nad novim modelom čevlja. Neka raziskava je namreč pokazala, da je imela kar ena petina žensk zaradi čevljev z visoko peto zvit gleženj in težave s koleni, tretjina je vsaj enkrat padla iz istega razloga. Šest od deset žensk kljub vsemu zatrjuje, da ne bodo nikoli prenehale nositi čevljev z visoko peto.