Bibino modno revijo si je iz prve vrste ogledal tudi večni mladenič Hugh Grant. Foto: EPA
Bibino modno revijo si je iz prve vrste ogledal tudi večni mladenič Hugh Grant. Foto: EPA
Po Bibini modni stezi se je sprehodila tudi manekenka Lily Cole. Foto: EPA

Biba je bila v Londonu ustanovljena v začetku 60. let, leta 1964 pa so odprli prvi butik. Bibine kolekcije so nato osvojile osvobojeni "swinging" London, ki je bil takrat modna prestolnica sveta.

Zdaj se Biba vrača s "kolekcijo za hipije 21. stoletja," kot so povedali pri modni hiši. Oblikovalka Bella Freud, pravnukinja Sigmnuda Freuda, je na londonskem tednu mode povedala, da si želi, da bi Biba Londonu spet prinesla nekaj tistega vznemirjenja, ki je bilo tako značilno za 60. leta. Takrat je Biba na neki način izumila pojem "hitra moda", saj so bila njihova oblačila cenovno dostopna, iz nakupovanja ready-to-wear oblačil pa so že takrat naredili zabavo.

Koktajl art nouveauja in starega Hollywooda
Ustanoviteljica Barbara Hulanicki, ki je zmešala art nouveau in stari Hollywood, je oblačila največje zvezdnike 60. let - Brigitte Bardot, Raquel Welch, Micka Jaggerja, Marianne Faithful, Twiggy in Julie Christie. Modna hiša je sredi 70. zašla v težave in leta 1975 so jo zaprli.

Če bo Bibi tudi tokrat uspel veliki met, pa bo treba še počakati. Nekateri znani obrazi, ki niso želeli biti imenovani, so po koncu revije menili, da Bibo čaka še veliko dela.