Manolo Blahnik, ustvarjalec slavnih manolk, najbolj prezira čevlje z debelimi podplati. Foto:
Manolo Blahnik, ustvarjalec slavnih manolk, najbolj prezira čevlje z debelimi podplati. Foto:

66-letni modni oblikovalec, ki je postal svetovno znan po tem, ko je njegove prepoznavne čevlje opevala Sarah Jessica Parker v vlogi Carrie Bradshaw iz nanizanke Seks v mestu, ugotavlja, da je v zadnjem času v modnem svetu preprosto preveč poudarka na čevljih.

Ti zato postajajo vedno bolj, kot se je izrazil, "vulgarni". "Preprosto preveč čevljev je danes v modnem svetu. Svojim otrokom, no, učencem, vedno govorim: 'Ne delajte čevljev! Raje se ukvarjajte s klobuki!' Čevlji so preprosti preveč čudni, postajajo preveč vulgarni," je v intervjuju za Financial Times razložil v Španiji rojen oblikovalec.

"So čevlji res tako pomembni?" se še sprašuje Blahnik. Dodaja pa: "Resno. Če bi bil ženska, bi bil mesece oblečen enako, menjaval bi le klobuke in rokavice. No, morda občasno tudi čevlje. Ampak nakit je tisti, ki spremeni videz. In rokavice. Rad imam rokavice. Klobuke pa naravnost obožujem."

Ob tem oblikovalec še dodaja, da so zadnja leta zanj "estetski pekel", saj se na trgu pojavlja vse več čevljev z debelim podplatom. "Samo zato so se pojavili, ker pritegnejo pozornost," je prepričan Blahnik.